Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Slotconcert “Muzikale passies in Bilthoven”

3 juni 2023 19:30 - 21:30

€12,50

Gegevens

Datum:
3 juni 2023
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Deze activiteit is onderdeel van de Slotdag van het 100-jarig bestaan van de Woudkapel. Zie het programma.
Foto: Henriëttte van den Brandeler (1884-1985) componiste en mede oprichtster van de Woudkapel.
Afbeelding ter beschikking gesteld door Centraal Museum Utrecht.

Zaterdagavond 3 juni is er een bijzonder concert in de Woudkapel. We vieren deze avond ons slotfeest met bekende muzikale meesters, waaronder Kees Hülsmann die bekend staat als één der Nederlandse topviolisten en Marion Bolt die als pianiste speelde in 17 verschillende landen. Samen met andere bevlogen musici brengen zij ons een afwisselend programma. De verschillende composities worden aan elkaar verbonden met verhalen door musicoloog Désirée Staverman.

Op het programma staat een van de strijktrio’s van Julius Röntgen, een sonatine voor viool en piano van Ton de Leeuw, een van de ‘Verlaine-liederen’ van Willem Pijper en enkele liederen van Rita Hijmans en Henriëtte van de Brandeler. Henriëtte van den Brandeler was de vrouw die aan de wieg stond van de muziekbeoefening in de Woudkapel. Henriette van den Bradeler was opgeleid door Johan Wagenaar en trad regelmatig op in de Woudkapel. Deze avond klinkt van haar o.a. het lied ‘Vrede’, een smeekbede uit 1915 om betere tijden. Rita Hijmans heeft één van haar composities speciaal bewerkt voor dit slotconcert.

Een concert met een verbindend karakter dat vormgegeven wordt door grootse musici uit Bilthoven of omgeving:

Kees Hulsmann – viool
Violist Kees Hulsmann studeerde in Amsterdam, Londen en Tel Aviv. Hij gaf concerten en masterclasses in binnen -en buitenland. Kees Hulsmann maakte onder meer opnames voor Olympia Records ( Vioolsonates van Johannes Brahms) en Challenge Classics ( de complete werken van Fritz Kreisler). Hij was vele jaren concertmeester van het Rotterdams Philharmonisch orkest en docent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Annemarie Konijnenburg – altviool
Annemarie Konijnenburg is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest.
Ze bespeelt een altviool van Max Möller uit 1946. Daarnaast is ze hoofdvakdocent altviool en kamermuziek op het Utrechts conservatorium.
Annemarie Konijnenburg geeft wekelijks concerten met het Radio Filharmonisch Orkest in het Amsterdamse Concertgebouw en Tivoli Vredenburg. Daarnaast is ze als kamermusicus regelmatig op allerlei podia te horen en is zij lid van het Cugnon Project. Dit project is een initiatief van professionele musici die jonge conservatoriumstudenten de kans geven om met professionele musici podiumervaring op te doen.

Mariette Landheer – cello
Mariette Landheer ontving haar eerste cellolessen op Curaçao. Ze studeerde aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam bij Fred Pot, Jean Decroos en Dimitri Ferschtman. Ze was verbonden als celliste aan het Rotterdams Philharmonisch orkest en speelde als soliste en in diverse kamermuziekbezettingen in binnen- en buitenland. De afgelopen 15 jaar heeft ze zich toegelegd op het lesgeven aan jonge cellisten en is verbonden aan de Muziek en Dansschool Amstelveen en De Utrechtse Muziekschool.

José Scholte – alt
De alt José Scholte begint, geïnspireerd door haar grootvader, op jonge leeftijd haar studie zang aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus besluit zij haar studie te vervolgen in Duitsland aan de Hochschule für Musik Detmold. Onder leiding van Prof. M.C.Vogel specialiseert zij zich in opera.
José Scholte is een veelzijdig zangeres met een breed repertoire van oude tot hedendaagse muziek en van kamermuziek tot grote operaproducties.
José begeleidt tevens diverse zanggroepen in de Woudkapel.

Marian Bolt – piano
Marian Bolt studeerde piano bij Herman Uhlhorn in Utrecht en volgde lessen bij Jean-Claude Vanden Eynden in Brussel. Inmiddels heeft ze concerten gegeven in bijna alle landen in Europa en daarbuiten met tientallen verschillende musici en ensembles. Ze speelde op masterclasses met Herman Krebbers, Victor Liberman en Philipp Hirshorn.
Marian Bolt was werkzaam als docente aan het Utrechts Conservatorium voor co repetitie, piano en ensemblespel. Daarnaast heeft ze zich, als specialiste op het gebied van prima vista spel, toegelegd op de ontwikkeling van dit vak in het conservatoriumonderwijs.

Désirée Staverman
Désirée Staverman (1954) is musicoloog met een focus op Nederlandse muziekcultuur. Haar promotieonderzoek ging over de toneelmuziek van Alphons Diepenbrock. Van 1988 tot 2020 was Désirée docent muziek- en cultuurgeschiedenis en research coach aan het Rotterdams Conservatorium (Codarts). Zij is voorzitter van de Koninklijke Vereniging voor Nederlandse Muziekgeschiedenis (KVNM).

Datum en tijd
Zaterdag 3 juni van 19.30 – 21.30 uur.

Aanmelden en kosten
Het concert kost € 12,50. Kaarten zijn te bestellen via de knop ‘Bestel kaarten’.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.