Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Schatgraven in jezelf o.l.v. Annemiek Schrijver

3 juni 2023 15:30 - 17:00

€7,50

Gegevens

Datum:
3 juni 2023
Tijd:
15:30 - 17:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €7,50
Bestel kaarten

In gesprek over de wijsheid die in jezelf aanwezig is. 

Deze activiteit is onderdeel van de Slotdag van het 100-jarig bestaan van de Woudkapel. Zie het programma.

We hebben allemaal onze levensverhalen. We kennen allemaal onze momenten van blijde verwondering, van diepste droefheid, of van verlangen. Wat hebben we daarvan geleerd? Ben je er rijker of wijzer – of misschien anders van geworden? Wat houdt jou overeind als het leven tegen zit?

We gaan schatgraven in onze eigen ziel. Onder de bezielende leiding van Annemiek Schrijver, bekend van het tv-programma De Verwondering*, gaan we op zoek naar onze eigen wijsheid.

We beginnen de middag met een gesprek met Maartje Swennen uit Bilthoven (1977). Maartje leidde aan de buitenkant een succesvol leven, maar voelde zich niet gelukkig. Ze herontdekte wie zij ten diepste ís – wie wij allen ten diepste zíjn. Voor haar een zoektocht naar onvoorwaardelijke liefde, diepe verbinding en innerlijke vrijheid. Welke schatten vond zij toen ze de weg naar binnen volgde?

Naar aanleiding van haar verhaal legt Annemiek Schrijver ons enkele vragen voor. We gaan met haar, met onszelf en elkaar in gesprek. Om samen uit te komen bij onze eigen wijsheid: waar vond jij veerkracht? Hoe ben je gevallen en weer opgestaan?

Deze middag wordt iets bijzonders: samen zijn we een tijdelijke gemeenschap, een gemeenschap van reizigers die onze eigen schatten mogen zoeken.

Annemiek Schrijver zal op deze middag ook zelf de muzikale intermezzo’s verzorgen!

Annemieke Schrijver
Annemiek Schrijver is hét gezicht van De verwondering, een inspirerend tv-programma op zondagochtend (NPO 2) waarin ze gasten uit verschillende religieuze tradities en achtergronden interviewt. Ook schrijft ze columns voor de KRO-NCRV. Daarnaast is Annemiek schrijver van diverse boeken waaronder Lekenpraat en Ik geloof het wel en was ze hoofdredacteur van het magazine en maakt zij de podcast ‘De Verwondering’.

Na haar conservatoriumopleiding ging Annemiek aan de slag als freelanceer bij de radio. Bij de KRO presenteerde ze onder andere de radiodocumentaire Damokles. Later maakte ze de overstap naar de tv en presenteerde ze de programma’s: Zin in morgen, De ochtendkus, Mijn Maria en Het pelgrimspad.

Annemiek kan het interviewen niet laten. Daarin laat ze zich graag leiden door de inspirerende tip van kerkvader Augustinus: ‘Eert in elkander God.’

Datum en tijd
Zaterdag 3 juni van 15:30 – 17:00 uur.

Aanmelden en kosten
Deze activiteit kost € 7,50. Kaarten zijn te bestellen via de knop ‘Bestel kaarten’.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.