Programma

De Woudkapel is een spirituele gemeenschap die ruimte biedt voor betekenisvolle verbinding. Levensbeschouwing, zingeving en mystiek staan centraal waarin we ons onder andere laten inspireren door kunst, religie, natuur, filosofie, literatuur, muziek en meditatie.
We bieden een rijk programma vol inspiratie. Zo zijn er met regelmaat gespreksgroepen, literaire muzikale avonden i.s.m. de Bilthovense Boekhandel, lezingen en concerten. Al deze activiteiten zijn terug te vinden in onze agenda.
Het programma is afwisselend maar kent ook enkele vaste onderdelen:

Zondagsdiensten iedere zondagochtend.
Iedere 1e en 3e zondag van de maand is er een liturgische dienst. Iedere 2e zondag van de maand is er een bijeenkomst waarin bezinning centraal staat en iedere laatste zondag van de maand is er een bijeenkomst waarin moderne profeten en mystici centraal staan. Over deze bijeenkomsten op zondag lees je hier meer informatie.
Zanggroep op dinsdagochtend en -avond (korte series).
Filmhuis maandelijks op donderdagavond (van september tot en met maart).
Meditatie wekelijks op donderdagavond.
Wandelingen, 1 x per 2 maanden.

Naast ons activiteitenaanbod valt er nog meer te beleven in de Woudkapel.

Rituelen
In de Woudkapel vinden ook rituelen plaats. Rituelen die bijzondere gebeurtenissen in het leven markeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een doopritueel, een bruiloft of de viering van een overgangsfase. Wees welkom om te onderzoeken wat de Woudkapel voor jou kan betekenen in het vormgeven van een passend ritueel.

Labyrint
De tuin van de Woudkapel is ruim en groen. Er ligt een prachtig labyrint in dat door iedereen vrij te bezoeken is. Nieuwsgierig naar de inzichten die het labyrint jou kan brengen?
Lees dan de uitgebreidere informatie rondom het labyrint.

Kunstexpositie
Kunst is belangrijk binnen de Woudkapel. Daarom hebben wij doorlopend een wisselende expositie van diverse kunstenaars. In de agenda zie je welke expositie momenteel te zien is. Ook lees je daar hoe en wanneer deze expositie te bezoeken is.
Ben je zelf kunstenaar en geïnteresseerd om jouw kunst bij ons te exposeren?
Neem dan contact op met Inge Fuijkschot (ingefuijkschot@planet.nl) of Lucie Musterd (musterd@xs4all.nl)

Zelf een activiteit verzorgen binnen ons programma
Heb je zelf een bijzondere bijdrage te leveren aan ons programma? Lijkt het je bijvoorbeeld leuk om een lezing bij ons te verzorgen of een ander aanbod dat bij onze identiteit past? Neem dan contact op met programma@woudkapel.nl. We zijn benieuwd naar je ideeën!