Labyrint

Het lopen van een labyrint is een prachtige vorm van meditatie en je hoofd leeg maken. In circa 20 minuten ben je bezig met aandacht voor elke pas en de ademhaling.
Het labyrint in de tuin van de Woudkapel is vrij toegankelijk en aan te bevelen om te lopen, wanneer je maar wilt.

Download hier de handleiding ‘Het Labyrint lopen’.

Het lopen van een labyrint is een middel voor transformatie. Op de weg naar binnen laat je los wat je achter je wilt laten, bijvoorbeeld verdriet, verwondingen, angst, boosheid, wrok of schuldgevoel. In het midden kun je nieuwe inzichten ontvangen, antwoorden, beelden of gevoelens van dankbaarheid, liefde en verwondering. De weg naar buiten overweeg je nog eens wat je gevonden hebt.

Het ontstaan
Het labyrint is aangelegd in 2008 door een aantal leden van de Woudkapel op initiatief van de Dru/Yoga/Meditatiekring. In de tuin was ruimte ontstaan, toen een aantal bomen en struikgewas verwijderd werd om het monumentale gebouw beter in het zicht te krijgen.

De toenmalige voorganger, Meindert Boersma, heeft mede bepaald waar het moest komen. Hij bleek heel gevoelig voor plekken waar zich energie manifesteert.

Het 7-padige model is van Kretenzische oorsprong. Na het egaliseren van de plek werd met hakselspul van de bomen, wat over de grond verspreid lag, de vorm gelegd. Mos uit eigen tuin was voldoende aanwezig om de dijkjes te beleggen.
Later, toen bleek dat onder de grote den het mos niet wilde groeien, is men begonnen met het leggen van stenen, meegenomen van gedenkwaardige reizen.

Lees meer over:

Identiteit
Organisatie en ANBI
Lid of vriend worden
Bestuur
Inspirator en voorgangers

Rituelen
Het gebouw