Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Voorjaarsexpositie, ontmoeting met de kunstenaars

5 april 16:00 - 17:00

Gegevens

Datum:
5 april
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Tot 20 mei is het werk van Annemieke Keijzer, Margreet de Vries en Cathy Worrell te bezichtigen in de Woudkapel. Op 5 april is er een bijeenkomst waarin je de kunstenaars zelf kunt ontmoeten. Je kunt hun werk bewonderen, je vragen stellen en in gesprek gaan met andere bezoekers en de kunstenaars zelf.
Koffie, thee en iets lekkers zijn aanwezig.
De kunstenaars zien ernaar uit je te ontmoeten!

Informatie
Deze bijeenkomst is kosteloos.
Tijd: 16.00-17.00 uur
Het betreft een verkoopexpositie. De informatie en prijzen zijn inzichtelijk op de verkooplijsten die bij de expositie aanwezig zijn.
Korte persoonlijke informatie over de kunstenaars is ook aanwezig.

Annemieke Keijzer (kleine zaal)
“Fotografie is al meer dan 25 jaar een passie. Een belangrijke inspiratiebron is landschap en natuur. Landschap, dat zich met iedere stap anders ‘vertaalt’. Het ontvouwt zich als het ware op eigen wijze in ieder seizoen. Het is een uitdaging om de beelden die mij treffen vast te leggen. Dat beeld ontwikkelt zich gaandeweg en kan meer of minder abstract zijn. Ik streef ernaar de beelden een persoonlijke identiteit te geven, met behoud van verbeeldingsruimte voor de kijker.” Meer informatie over Annemieke Keijzer en haar werk vind je op www.lightstories.nl.

Een expositie van een selectie uit de fotografieportfolio van Annemieke Keijzer. De beelden kenmerken zich door een vorm van abstractie. Deze abstractie kan bestaan uit het ontbreken van kleur, de monochrome beelden, waarbij licht, compositie en lijnen het belangrijkst zijn. Ook door middel van (strakke) kadrering en het gebruik van fotografische technieken komt het accent op vorm, kleur of lijn te liggen. Het transformeert de zichtbare wereld tot het onverwachte. Er kan dubbelzinnigheid en mysterie zijn: waar kijk ik naar? Er is tijd nodig om de beelden te doorgronden.

De zichtbare wereld transformeren tot het onverwachte.

Margreet de Vries (vitrine)
Het keramische werk van Margreet de Vries (Rotterdam, 1954) kenmerkt zich door het zoeken naar ‘contrasten’: contrast in vorm of in huid, contrast tussen rust en dynamiek.
Het witte gladde porselein wordt vaak gecombineerd met aards gekleurde grove steengoed klei. De laatste jaren is de combinatie helderwit en hard porselein met zacht en gekleurd vilt ontstaan.
Ze studeerde aan Academie Minerva te Groningen. Van haar hand zijn o.a. “De Klok” van de Julianaschool in Bilthoven en het Kunstwerk in de tuin van het Witte Kerkje. Naast keramiek legt ze zich toe op Vilten en Grafische Technieken.

Cathy Worrell (grote zaal)
Naast mijn studie en werkzaamheden als psycholoog ben ik altijd creatief bezig geweest op het platte vlak en met klei. Hoewel ik van diverse docenten les heb gehad, beschouw ik mijzelf als autodidact. Voor mij is het een uitdaging om nieuwe vormen of beelden te creëren of te abstraheren. En ook portret op verschillende manieren weer te geven. Soms komen de maatschappelijke problemen van deze tijd tot uiting in mijn werk.

Sfeer en emotie zijn belangrijke elementen voor mij.
Ik werk graag met verschillende materialen. Ook vind ik het fijn om met anderen te werken in atelier of cursus om elkaar te inspireren.
Website: cathyworrell.nl