Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing Marc Daniel van Biemen, het verhaal van een 1e violist

3 april 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
3 april
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Marc Daniel Van Biemen, 1e violist in het Concertgebouworkest, vertelt openhartig over zijn achtergrond en leven als musicus.

Marc Daniel van Biemen (1986) is sinds mei 2012 eerste violist bij het Concertgebouworkest. Daarvoor nam hij deel aan de Karajan-Akademie van de Berliner Philharmoniker. Hij was gastconcertmeester bij onder meer het Scottish Chamber Orchestra, het Verbier Festival Orchestra en de Yale Philharmonia.
Uitgeverij Thomas Rap benaderde hem met de vraag of hij een dagboek wilde bijhouden over wat hij in het orkest meemaakt. Het resultaat, Violist, verscheen vorig jaar. Meer dan een verslag van een bewogen tijd voor het orkest (corona, de oorlog in Oekraïne, de aankondiging van de nieuwe chef-dirigent Klaus Mäkelä) is het een persoonlijk verhaal waarin Van Biemen beschrijft hoe hij geworden is wie hij is, over hoe hij als kind werd gepusht door zijn vader, die kampte met een alcoholverslaving. Na het overlijden van zijn vader viel er een last van hem af. Vanaf dat moment was de viool zijn keuze, en leerde hij van het instrument te houden.

Marc Daniel van Biemen vertelt deze avond zijn verhaal, zal ook wat voor ons spelen en beantwoordt vragen uit het publiek

Wij verheugen ons op een boeiende avond.

Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met De Bilthovense Boekhandel.

Klik hier voor meer informatie over Marc Daniel van Biemen.

Programma
Inloop vanaf 19.30 uur
Start lezing 20.00 uur
Vragenronde om 21.15 uur
Signeren + drankje om 21.30 uur

Kosten en aanmelden
Een kaart kost € 12,50 voor leden en niet-leden inclusief een glas wijn na afloop. Je kunt de kaarten aanschaffen via de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.