Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Meezingdag: het Stabat Mater van Pergolesi

25 maart 2023 10:30 - 22:00

Gegevens

Datum:
25 maart 2023
Tijd:
10:30 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
José Scholte
Bestel kaarten

Eindelijk gaan we het dan toch weer proberen! Na drie pogingen organiseren we op 25 maart weer een Scratch, ofwel meezingdag rond het prachtige Stabat Mater van Pergolesi.
Met maximaal 80 liefhebbers, zangers en zangeressen, zingen we de hele dag in de bijzondere sfeer van de Woudkapel.
De dag staat onder leiding van alt en zangpedagoge José Scholte en sopraan Clara de Vries. Als klap op de vuurpijl voeren we het Stabat Mater ‘s avonds samen voor publiek uit, met begeleiding door het Woudensemble! De delen uit het Stabat Mater zullen afwisselend door koor of solisten worden gezongen, waarbij José en Clara de solopartijen zingen.

De dag start om 10.30 uur met aparte repetities in de verschillende stemgroepen. Na de lunch oefenen de stemgroepen samen verder. Rond vier uur vindt er een generale repetitie plaats met pianobegeleiding. Om 20.00 uur is de uitvoering voor publiek, met medewerking van het Woudensemble.
De begeleiding door José en Clara staat borg voor een heerlijke dag met veel samen-zangplezier!

(Foto:  Musée d’UnterLinden, la descente de Croix, les larmes de Marie, Colmar, Alsace)

Voor wie?
Iedereen die zelfstandig een partij kan instuderen kan meedoen: sopranen, alten, tenoren of bassen. Je krijgt muziek en geluidsfragmenten uitgereikt. In de weken voor de uitvoering zijn er nog twee extra repetities gepland voor degenen die dat graag willen.

Aanmelden en kosten
Kosten voor deelname, inclusief de uitvoering, zijn € 45,- voor leden en € 55,- voor anderen. Je dient zelf je lunch mee te nemen.
Meld je zo vroeg mogelijk aan via de knop Bestel kaarten: er is plaats voor maximaal 80 zangers en de dag wordt ook landelijk bekend gemaakt.
Let op: eenmaal aangeschafte tickets worden niet gerestitueerd.

Na je aanmelding krijg je alle informatie over de dag via de mail toegestuurd.
Heb je vragen, stuur dan een mail naar: j.scholte12@kpnplanet.nl

Datum
Zaterdag 25 maart 2023, 10.30 – 17.30 uur. Uitvoering 20.00 – 21.00 uur.

Voorrepetities
Zaterdag 11 februari van 10.00 tot 12.30 uur en zaterdag 18 maart van 13.30 tot 16.00 uur.
Tijdens de repetities wordt je partij zangtechnisch behandeld en kun je vragen stellen als je iets lastig vindt. Dit is vrijblijvend. NB: Je kunt je ook later nog aanmelden om te kijken of je je partij beheerst.
De kosten zijn € 15,- per repetitie. Ook deze kaarten kun je aanschaffen via de knop Bestel kaarten.
Let op: eenmaal aangeschafte tickets worden niet gerestitueerd.

Jose Scholte – alt mezzo 
Geïnspireerd door haar grootvader begint José Scholte haar studie zang aan het Conservatorium te Groningen. Na het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus besluit zij haar studie te vervolgen in Duitsland. José volgt zanglessen van o.a. Prof dr M. Vogel, Aafje Heijnis en Jard van Nes. Zij zingt opera en oratorium onder leiding van dirigenten als Valeri Gergjev, Giuliano Carella, Reinbert de Leeuw, Jos van Veldhoven en Hans Leenders. Ook kamermuziek is haar niet vreemd: met pianisten als Paulo Giacometti en Ernst Munneke geeft ze liedrecitals. Het Stabat Mater van Pergolesi heeft zij solistisch met onder andere Kees Hulsman en Krijn Koetsveld veelvuldig uitgevoerd. https://josescholte.nl

Clara de Vries – sopraan
Clara de Vries studeerde aan het Conservatorium te Zwolle. Na haar studie volgde zij jarenlang lessen bij Aafje Heynis en later bij Charlotte Margiono. Zij heeft een brede opleiding van liedkunst aan het Mozarteum Salzburg, tot opera aan het Opera Centrum Amsterdam.
Clara is een bekend gezicht in de oratorium- en korenwereld waar zij met vele dirigenten zong. Zowel Bach als Verdi staat op haar repertoire. Clara zingt kamermuziek op internationaal niveau. https://claradevries.nl

Samenwerking
De samenwerking tussen José Scholte en Clara de Vries dateert van na hun studie aan het Conservatorium toen zij elkaar ontmoetten bij Aafje Heynis. Ze hebben vervolgens een groot duettenrepertoire opgebouwd. Samen zingen en je verbinden via de muziek, ervaren zij beiden als een bijzonder geschenk; een geschenk dat ze in allerlei vormen willen doorgeven aan een breed publiek.

Woudensemble
Het Woudensemble bestaat uit strijkers uit het Radio Filharmonisch Orkest. Zij zijn geen onbekenden van de Woudkapel: regelmatig geven zij hier uitvoeringen van bekende en onbekende kamermuziek.