Laden Programma

« Alle Programma

Expositie Mieke de Waal – Bespiegelingen

28 april - 11 juni

Gratis

Gegevens

Begin:
28 april
Einde:
11 juni
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Fotografische kunst van Mieke de Waal waarin water de buiten- en binnenwereld reflecteert

Mieke de Waal is een veelzijdig beeldend kunstenaar. Ze maakt schilderijen, beelden uit staal en soft sculptures waarmee ze internationaal exposure heeft. Inwoners van Bilthoven herinneren zich haar werk wellicht uit de Art Traverse, waar het meermalen te zien was. Ook kunnen zij de monumentale Anatomische Jas kennen, gemaakt in opdracht van Raf Hirsch voor het Gezondheidscentrum De Bilt.

Nieuw is haar fotografische kunst onder de titel ‘Bespiegelingen’. Vanwege het eeuwfeest van de Woudkapel waarin het ook om ‘bespiegeling’ draait, exposeert Mieke de Waal daar haar meest recente fotowerken. Ze vertelt er over:
“Al jaren maak ik foto’s van water. Steeds word ik geboeid door de beelden in en rond het spiegelende water. En: hoe langer je kijkt, hoe mooier de wereld dan wordt. In mijn fotowerken ga ik met de originele opnames aan het schuiven en spiegelen, soms wordt het bijna abstract. Ik wacht op het magische moment waarop je via zo’n fotowerk de oneindigheid kunt benaderen. Niet voor niets heette het eerste werk in deze reeks ‘The sky is the limit’!”

Tijdens de opening van de expositie – op vrijdag 28 april om 15.00 uur – vertelt Mieke de Waal wat over haar werk. Bezoekers hebben de gelegenheid om in informele sfeer te beleven hoe zelfs het kleinste watertje de onmetelijkheid in zich draagt.

Waar: Woudkapel, Beethovenlaan 21, 3723 JG Bilthoven
Wanneer: 28 april t/m 11 juni 2023
Opening: vrijdag 28 april om 15.00 uur
Ontmoeten: op zondag 7 mei is Mieke de Waal om 11.30 uur aanwezig

Meer zien: www.dutchwaterart.com en www.miekedewaal.com

Je bent van harte welkom om de exposities in de Woudkapel te bezoeken op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur.
We kijken uit naar je komst! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar Meta Henkes of naar Dorja Egberts.