Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Nieuwjaarsbijeenkomst met Jean-Jacques Suurmond

7 januari 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
7 januari
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Van harte welkom bij onze nieuwjaarsbijeenkomst!
Jean-Jacques Suurmond verzorgt samen met Kees Wieringa de inhoud van deze bijeenkomst; Jean-Jacques Suurmond doet dit vanuit een theologisch, filosofische kant, Kees Wieringa zorgt voor de muzikale component. Han Keesenberg begeleidt de samenzang op het orgel.

Jean-Jacques Suurmond
Jean-Jacques Suurmond (1950) is predikant, coach en publicist.
Zijn meest recente boek heet: “God zijn, een oefening in bescheidenheid”.
(Meinema 2017). “Waarvoor komen mensen zondag vroeg hun bed uit? Niet om te horen wie de Jebusieten ook al weer waren. Ze komen voor een ontmoeting met God.”
Dat zegt Jean-Jacques Suurmond (1950), columnist en predikant, ooit actief als hippie, later bekeerd en betrokken bij de charismatische beweging. Nu emeritus na zijn predikantschap bij de PKN.

Andere zienswijzen van hem zijn:
“Wij horen het authentieke evangelie te serveren, de beste wijn. Dat doen we in een Coca-Cola-cultuur. Goede wijn drinken vergt ‘inoefening’. Wat je níet moet doen is cola in de wijn gooien.” en
“Projectie speelt in Godsbeelden een grote rol en dat geeft ook helemaal niet. Als je maar uitgenodigd wordt niet stil te blijven staan, maar verder te gaan naar een steeds volwassener beeld, minder toegesneden op je eigen behoeften.”

www.jean-jacquessuurmond.nl

Kees Wieringa studeerde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Hij maakte in 1991 zijn debuut in Londen, New York en Jakarta, en heeft sindsdien concerten gegeven in diverse landen, onder meer in 1994 in Carnegie Hall in de Verenigde Staten en in Rusland. Daarnaast werkte Wieringa mee aan radio- en televisieprogramma’s. Hij was gastdocent aan de Princeton-universiteit, de New York-universiteit en enkele conservatoria in Rusland. Behalve als pianist is hij ook bekend als maker van radio- en televisieprogramma’s. Daarnaast is hij actief met theaterprojecten van theatermaakster Moos d’Herripon. Hij was directeur van diverse culturele instellingen en vanaf 2016 directeur van het Al Thani Museum in Qatar, waarover hij het boek ‘Inshallah’ heeft geschreven. In 2022 is hij een eigen cultureel centrum in Frankrijk begonnen onder de naam YXIE – Manoir des Arts.

www.keeswieringa.com

Han Keesenberg is organist bij deze bijeenkomst.

Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Collecte bij de deur.

Zondag 7 januari – Nieuwjaarsbijeenkomst met Jean-Jacques Suurmond
Klik hier voor de liturgie bij deze dienst.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!