Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing Judith Koelemeijer – Etty Hillesum, het verhaal van haar leven

27 september 2022 20:00 - 21:30

€12,99

Gegevens

Datum:
27 september 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,99
Bestel kaarten

Judith Koelemeijer wordt geïnterviewd door Bea Rigter van KunstenHuis Idea over haar biografie: Etty Hillesum, het verhaal van haar leven.

In deze biografie zet Judith Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum in een nieuw licht. Hillesum werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, inspireert nog steeds miljoenen.
Haar dagboeken en brieven, die over de hele wereld werden vertaald en gepubliceerd, spreken nog altijd onverminderd tot de verbeelding.

Maar wie was Etty Hillesum eigenlijk? Welke vrouw gaat schuil achter de mythe die anderen vaak van haar maakten?

Judith Koelemeijer volgde het spoor ver terug. Zij werkte de afgelopen jaren intensief aan de voltooiing van een meesterlijke biografie, gebaseerd op diepgravend onderzoek in binnen- en buitenland. Zij reisde van Westerbork naar Amerika, van Israël naar Polen, interviewde tal van mensen en deed vele verrassende ontdekkingen in archieven en op zolders.

Haar onderzoek werpt een nieuw licht op Etty Hillesum, haar Russische moeder, haar jeugd in Deventer, haar studententijd, haar vrienden en liefdes, de oorlogsjaren in Amsterdam en Westerbork, en het einde in Auschwitz.
Etty had besloten niet onder te duiken: ze wilde het lot van haar volk delen. Maar waarom, wat was de achtergrond van deze opmerkelijke keuze? En hoe kunnen we haar indrukwekkende getuigenis begrijpen in de context van die tijd, Etty’s familieleven en haar brede vriendenkring?

In Etty Hillesum, dat leest als een meeslepende roman, zet Judith Koelemeijer het korte en intense leven van Etty Hillesum op een glasheldere en aangrijpende manier in een nieuw licht.

Deze lezing wordt samen met de Bilthovense Boekhandel georganiseerd.

Op 9 november komen we in een gespreksgroep samen om ons te verdiepen in dit boek. Klik hier voor meer informatie en het bestellen van kaarten.

Programma
Dinsdag 27 september 2022
Inloop                         : vanaf 19.30 uur
Start lezing                : 20.00 uur
Vragenronde            : 21.15 uur
Signeren + drankje  : 21.30 uur

Aanmelden en kosten
De lezing kost € 12,99 en je kunt je aanmelden via de button ‘Bestel kaarten’ bovenaan.