Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Verdieping rond Etty Hillesum

9 november 2022 20:00 - 21:30

€5,00

Gegevens

Datum:
9 november 2022
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €5,00
Bestel kaarten

Gespreksgroep over Etty Hillesum met inspirator Madelief Brok

Op 27 september presenteerde Judith Koelemeijer in de Woudkapel haar boek over het korte en intense leven van Etty. Hillesum werd nog geen dertig jaar. Maar wat ze schreef, inspireert nog steeds miljoenen. Haar dagboeken en brieven, die over de hele wereld werden vertaald en gepubliceerd, spreken nog altijd onverminderd tot de verbeelding.

Op 9 november bespreken we samen deze biografie, onder begeleiding van inspirator Madelief Brok. Je hebt het boek (grotendeels) gelezen en vindt het leuk om samen met anderen van gedachten te wisselen en een gezamenlijke verdieping aan te brengen. Wat raakte je, wat inspireerde je en wat betekent het leven van Etty voor ons?

Judith Koelemeijer werkte de afgelopen jaren intensief aan de voltooiing van een meesterlijke biografie, gebaseerd op diepgravend onderzoek in binnen- en buitenland. Haar onderzoek werpt een nieuw licht op Etty Hillesum, haar Russische moeder, haar jeugd in Deventer, haar studententijd, haar vrienden en liefdes, de oorlogsjaren in Amsterdam en Westerbork, en het einde in Auschwitz.

Datum
Woensdag 9 november 2022 van 20 tot 22 uur.

Kosten en aanmelden
Deelname kost € 5,- en je kunt je aanmelden door middel van de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers.