Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Gedachtenisdienst met Marien van den Boom

5 november 2023 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
5 november 2023
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Zondagochtend dienst in een liturgische vorm met een overdenking, stille reflectie en een muzikale omlijsting, geleid door een gastvoorganger uit de vrijzinnig christelijke traditie.

Tijdens de gedachtenisdienst worden de leden en vrienden van de Woudkapel herdacht die het afgelopen jaar zijn overleden. Zij worden bij naam genoemd en bij elke naam wordt een kaars aangestoken. Ook is er gelegenheid om overledenen uit persoonlijke kring te herdenken.

Marien van den Boom
Marien van den Boom studeerde godsdienstwetenschap en theologie aan de Vrije Universiteit. Hij promoveerde op de invloed van het Europese denken binnen de moderne arabisch-islamitische filosofie. Tijdens zijn academische loopbaan doceerde hij in Amsterdam en Brussel met name over symboliek en filosofie in de grote wereldreligies. In China, Indonesië en het Midden-Oosten werkte hij als gastdocent en projectleider op het terrein van dialoog en de invloed van religie op economische en maatschappelijke ontwikkeling. Marien van den Boom verzorgde verschillende interculturele vieringen in De Woudkapel en leidt er gespreksgroepen.

Muziek
De muzikale begeleiding van de gedachtenisdienst wordt verzorgd door Annemieke Hereijgers (dwarsfluit) en Jan Siemons (orgel).
Zondagochtend van 10.30 tot 11.30 uur. Na afloop is er koffie en thee.

Klik hier voor de liturgie bij deze dienst.
Klik hier voor de livestream of eerdere uitzendingen.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!