Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Diner Pensant

3 november 2023 18:00 - 21:15

€42,50

Gegevens

Datum:
3 november 2023
Tijd:
18:00 - 21:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €42,50
Bestel kaarten

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

Vrijdag 3 november opent de Woudkapel in Bilthoven haar deuren voor een Diner Pensant over Verbondenheid onder druk.

Verbondenheid is bepaald geen vanzelfsprekendheid in onze tijd. Een mondiale pandemie en de crisis die eruit voortvloeit zorgen ervoor dat sommige vrijheden ons ontnomen worden, en dat we meer afhankelijk van elkaar worden. Maar dat leidt niet zomaar tot meer verbondenheid…

Het leidt tot verschillen tussen groepen mensen in de samenleving en felle discussies over en weer. Hoe geven wij vorm aan nieuwe verbondenheid, en hoe zou die zich verhouden tot ons vrijheidsverlangen? Bestaat er een vrijheid in verbondenheid? Of is vrijheid het tegenovergestelde van verbondenheid? Wat delen we? Horen we ergens bij? En waar horen we dan bij? Bij een gemeenschap? Een volk? Een religieuze traditie? Je werk en collega’s? Je volgers op sociale media?

Dat zijn de vragen die we bespreken tijdens ons vijfde diner pensant in de serie ‘Verbondenheid onder druk’, wanneer we te gast zijn in de Bilthovense Woudkapel. De diners pensants zijn het initiatief van de Stichting Stimulering Vrijzinnig Gedachtegoed (SSVG).
We praten aan tafel tijdens voor- en hoofdgerecht over de korte statements van de sprekers, en ronden dan plenair af. Laurens ten Kate, bijzonder hoogleraar Vrijzinnige religiositeit en Humanisme aan de Universiteit voor Humanistiek Utrecht, zal de avond inleiden en leiden.

De gastsprekers
Tabitha van Krimpen (1998) is bedrijfskundige en theoloog. In 2021-2022 was ze de Jonge Theoloog des Vaderlands. Daarmee was ze een jaar lang de ambassadeur van de theologie in Nederland. In juni 2023 verscheen haar eerste boek Bottom-up kerk: zijn waar twintigers zijn (2de druk).

 

 

 

Ward Huetink studeerde rechten en filosofie in Utrecht en Nijmegen. Tegenwoordig werkt hij bij Socires, een onafhankelijke denktank in Den Haag, waar hij als leider van het programma Structuren van Zingeving onderzoek doet naar de verbindende werking van nieuw maatschappelijk initiatief.

De avond wordt musicaal omlijst door het Ensemble Kyráugu , dat zijn Jan Marten de Vries (op reisharmonium en concertina) en Juho Myllylä met diverse soorten blokfluiten.

We serveren een driegangenmenu; andere dieetwensen zijn bespreekbaar.

Aanmelden en kosten
Kaarten zijn verkrijgbaar via de knop BESTEL KAARTEN bovenaan deze pagina. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt, er zijn namelijk max. 50 plaatsen beschikbaar.
Toegang: € 42,50 (alles inbegrepen). Voor studenten geldt een gereduceerd tarief van € 25,-.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.