Laden Agenda

« Alle Agenda

Concert Bruckner en meer – Woud Ensemble

20 september 20:00 - 21:30

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
20:00 - 21:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Bestel kaarten

Dit concert maakt deel uit van de serie vrijdagavondconcerten ‘Van Bach tot Spinvis’. Klik hier voor meer informatie.

Het Woud Ensemble maakt zijn rentree. Vijf musici uit het Radio Filharmonisch Orkest spelen onder meer het strijkkwintet van Bruckner.

Voorafgaand aan het concert vertelt Annemarie Konijnenburg over hoe de aanloop naar een concert verloopt. Hoe kom je van een partituur naar klinkend concert? Wat komt daar allemaal bij kijken? Tijdens het concert zullen de musici ook de muziek-historische context van de stukken toelichten.

Een prachtige start van de serie vrijdagavondconcerten in de Woudkapel.

Programma Anton Bruckner, Strijkkwintet in F groot.
Korte hoogtepunten uit het strijkkwintet repertoire.

Biografie

De Amerikaanse violiste Melissa Ann Ussery begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen. Ze studeerde bij Daniel Mason, Lex Korff de Gidts en Alexander Kerr aan de University of Kentucky en het Conservatorium van Amsterdam. In 2007 soleerde Melissa in Bottesini’s Grand Duo Concertante met het Spoleto Festival Orchestra. In 2014 heeft Melissa gesoleerd met het Vivaldi concerto voor 3 violen bij het Nederlands Kamerorkest. Ze treedt met regelmaat op in Nederlandse orkesten en verschillende kamermuziek-ensembles. Ze heeft ook aan diverse theaterproducties meegedaan en houdt van de combinatie acteren en musiceren. Melissa speelt graag diverse soorten wereldmuziek en heeft een bluegrass-band.
Melissa is sinds 2009 verbonden aan het Nederlands Kamerorkest als eerste violiste. Ze speelt op een viool van François-Louis Pique uit 1797, die van de beroemde violist Theo Olof was en die ze in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Annemarie Konijnenburg is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast is ze hoofdvakdocent altviool en kamermuziek op het Utrechts conservatorium. Ze studeerde viool bij Chris Duindam en Emmy Verhey, en altviool bij Prunella Pacey en Nobuko Imai aan het Utrechts Conservatorium. Ze maakte deel uit van Camerata Antonio Lucio, het Tagore Kwartet en het Gaudae trio. Ze is lid van het Cugnon Project, een initiatief van professionele musici dat jonge conservatoriumstudenten de kans geeft met professionele musici podiumervaring op te doen.
Naast haar baan in het Radio Filharmonisch Orkest, met wie ze elke week concerten geeft in het Amsterdamse Concertgebouw en Tivoli Vredenburg in Utrecht is ze als veelgevraagd kamermusicus regelmatig op allerlei podia te horen. Annemarie bespeelt een altviool van Max Möller uit 1946.

Annemijn den Herder is altvioliste in het Radio Filharmonisch Orkest. Zij werd geboren in 1975 in Zutphen en studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar docenten waren Gisella Bergman en Ferdinand Erblich. In 2001 studeerde ze af als uitvoerend musicus met onderscheiding. Annemijn was solo-altiste bij het Nederlands Jeugd Strijk Orkest en het Nationaal Jeugd Orkest. Ook speelde ze in het European Union Youth Orchestra. In 2000 won Annemijn den Herder samen met het Delos Ensemble de Zilveren Vriendenkrans van het Concertgebouw. Sinds 1999 is ze verbonden aan het Radio Filharmonisch Orkest. Daarnaast speelde ze in het Combattimento Consort Amsterdam.

Mariska Godwaldt werkt sinds 1998 bij het Muziekcentrum van de Omroep. Zij is 1ste-tutti-violist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Ze werd geboren in 1973 in ‘s-Hertogenbosch en studeerde aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. In 1997 behaalde zij haar diploma Docerend Musicus. Vervolgens vervolgde ze haar studie voor Uitvoerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ze studeerde hier in 1999 af. Viktor Liberman en Vera Beths waren haar docenten. Mariska won verschillende prijzen, waaronder die van de Iordens Viooldagen. Zij treedt ook geregeld op met het Amphion Pianotrio en nam verscheidene cd’s op.

Ansfried Plat is cellist bij het Radio Filharmonisch Orkest. Hij werd geboren in 1969 te Amsterdam en studeerde in Groningen bij Ben de Ligt. Hier behaalde hij zijn diploma docerend musicus. Hij vervolgde zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Jean Decroos. In 1996 studeerde Ansfried als uitvoerend musicus bij hem af. Ansfried speelde eerder in het Nationaal Jeugdorkest. Hij was enkele jaren remplaçant bij het Radio Filharmonisch Orkest, voordat hij in 1996 een vaste aanstelling kreeg. Naast zijn huidige orkestwerkzaamheden maakt Ansfried deel uit van het pianotrio Atlantic Trio. Ook heeft hij de afgelopen jaren als solist opgetreden in onder andere het Dubbelconcert van Brahms. Ansfried bespeelt een cello van Jaap Bolink, hem ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Kosten en aanmelden
Leden Woudkapel betalen € 20,00 *
‘Vrienden’ en niet-leden betalen € 25,00
NB: Boek een serie van 5 concerten voor € 99,00 en help deze serie mogelijk te maken! Zie deze pagina. Kaarten zijn te koop via de knop Bestel kaarten.

* Je kunt lid of Vriend zijn van de Woudkapel. Wil je lid worden, of je ‘Vriend’schap omzetten naar een lidmaatschap, meld je dan aan via het formulier op deze pagina.

LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.