Laden Agenda

« Alle Agenda

Najaarsexpositie, Meet & Greet met de kunstenaars

20 september 16:00 - 17:00

Gegevens

Datum:
20 september
Tijd:
16:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Tot 12 november zijn de werken van Corry de Rooij en Henny De Vos Burchart te bezichtigen in de Woudkapel. Op vrijdag 20 september is er een bijeenkomst waarin je de kunstenaars zelf kunt ontmoeten. Je kunt hun werk bewonderen, je vragen stellen en in gesprek gaan met andere bezoekers en de kunstenaars zelf.
Koffie, thee en iets lekkers zijn aanwezig.
De kunstenaars zien ernaar uit je te ontmoeten!

Informatie
Deze bijeenkomst is kosteloos.
Tijd: 16.00-17.00 uur
Het betreft een verkoopexpositie. De informatie en prijzen zijn inzichtelijk op de verkooplijsten die bij de expositie aanwezig zijn.
Korte persoonlijke informatie over de kunstenaars is ook aanwezig.

Corry de Rooij
“Hoe vang ik die blik.. Wat zegt dit stilleven?” Daar ben ik naar op zoek in mijn schilderijen. Lukt het om die uitdrukking weer te geven in verf of potlood of in een foto? Het is steeds weer verrassend om te doen en soms een worsteling. Naast het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk voor me. Ik ben veel op reis geweest naar allerlei landen in de wereld en heb prachtige foto’s gemaakt, vooral van portretten van mensen. Toen ik ging schilderen heb ik deze portretten gebruikt en er vaak ook eigen composities van gemaakt.
Sinds 2012 schilder en teken ik, voornamelijk met olieverf. Ik houd van de realistische stijl. Eigen foto’s en voorwerpen vormen vaak de inspiratiebron. Ik heb les gehad van verschillende docenten.

Henny De Vos Burchart
Meer dan dertig jaar geleden volgde Henny een cursus aquarelleren en ontstond haar passie voor schilderen. Nu schildert zij, na een periode waarin ze vooral met acryl werkte, alweer enige jaren vooral
met olieverf. Zo nu en dan maakt zij een uitstapje naar houtskool.
Zij is opgeleid in het Kunstenhuis in Zeist en volgt daar nog steeds lessen. Door de uitdagende opdrachten die aangeboden worden blijft zij zichzelf ontwikkelen. Haar grootste inspiratiebron is kleur. In haar schilderijen kan zij de werkelijkheid benaderen, maar ook een volledig afwijkend kleurenpallet kiezen. De zeggingskracht van kleur blijft haar boeien. Het hoofdonderwerp van haar werk is zeer divers, in het algemeen figuratief en in meer of mindere mate gestileerd. Zij vindt het steeds weer een uitdaging om het karakter of de sfeer die zij voor ogen heeft op het doek over te brengen.