Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Bezinnen op zondag met Salomon Bouman

14 januari 10:30 - 11:30

Gratis

Gegevens

Datum:
14 januari
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Salomon Bouman over Israël
Salomon Bouman schreef verschillende boeken over Israël. Hij begrijpt als geen ander wat er gebeurt en wat er leeft. Hij zal spreken vanuit zijn doorleefde ervaring, zijn brede kennis van internationale betrekkingen en zijn vermogen om daarop te reflecteren.

Salomon Bouman
Salomon Bouman (1937) overleefde de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn vader, moeder en zusje overleefden, alle drie op een onderduikadres. Maar bijna niemand anders uit hun grote joodse families overleefde de oorlog. Het onderduiken en het verlies van zoveel geliefden liet in hun gezin diepe sporen na.

Toen Salomon tien jaar oud was besloot hij dat hij naar Israël wilde en ook dat hij journalist wilde worden om de wereld te leren beter te begrijpen. Hij studeerde politieke wetenschappen en internationale betrekkingen in Parijs. In 1965 vertrok hij naar Israël en werd daar correspondent voor de NRC. Hij bleef er meer dan 40 jaar en werkte behalve voor de NRC ook voor AVRO radio, de Elsevier, het AD, de Haagse Post en de Belgische radio. Hij trouwde, kreeg twee kinderen en heeft inmiddels ook 4 kleinkinderen. Zijn kinderen en kleinkinderen wonen in Israël en zelf verblijft hij ook ieder jaar een aantal maanden in het land.

Muziek
Trio piano, fluit en cello.

Klik hier voor het programma bij deze bijeenkomst.
Klik hier voor de livestreams of eerdere uitzendingen.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!