Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Bezinnen op zondag – Economie en spiritualiteit; van crises naar harmonie

10 maart 10:30 - 11:30

Gratis

Gegevens

Datum:
10 maart
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Het huidige economische paradigma is gebaseerd op het mensbeeld van de zogenaamde “homo economicus”. Een ware Scrooge, gericht op eigenbelang en a-sociaal. Een economie is ontwikkeld waarin ondernemingen de maatschappelijke verantwoordelijkheid hebben om de winst te verhogen. Echter, deze “machtige groeimachine van het marktkapitalisme heeft schadelijke effecten op mens en milieu…en leidt tot ondermijning van morele en sociale waarden” aldus voormalig VVD minister van Financiën en president van het IMF, Johan Witteveen. De homo economicus is een fabel, waar economen en de rest van de Westerse wereld in zijn gaan geloven. Mensen van voor de Verlichting en inheemse volkeren leefden én leven in een andere spirituele realiteit van eenheid en verbondenheid. Harmonie is het uitgangspunt, van de materiële en spirituele werkelijkheid.

Kees Cools
Kees Cools is bedrijfseconoom, filosoof en bestuursadviseur. Hij was partner bij Boston Consulting Group en bij Booz&Company/ Strategy. En hij is deeltijd hoogleraar in Groningen en in Tilburg. Hij schreef o.a. het boek “Controle is goed, vertrouwen is beter”.

 

Maartje Romme
Maartje Romme studeerde Nederlands Recht en was advocaat, journalist( NRC, Volkskrant), werkzaam bij ING, Wereldbank, VN Somalië, en in de verslavingszorg. Een levenslange zoektocht naar verklaringen voor crises, voerde langs spirituele tradities. Mystiek ziet ze als poort naar een werkelijkheid voorbij ego-belangen.

Muziek: Robert Molenaar c.s. – fluit en gitaar

Klik hier voor het programma bij deze bijeenkomst.
Klik hier voor de livestream of eerdere uitzendingen.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!