Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

De Apocalyps voorbij? – Lisa Doeland

11 maart 20:00 - 22:15

€12,50

Gegevens

Datum:
11 maart
Tijd:
20:00 - 22:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
Madelief Brok
Kosten:
v.a. €12,50

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door de Bilthovense Kring van Wijsbegeerte en Psychologie in samenwerking met De Woudkapel.

Lisa Doeland (1982) is filosoof. Ze is verbonden aan de Radboud Universiteit en de Universiteit van Amsterdam, waar ze onder meer doceert over ecologie, groene ideologie, het Antropoceen en de Apocalyps. Ze doet promotieonderzoek naar de verschillende en vreemdsoortige manieren waarop we bespookt worden door afval en onderzoekt hoe het ‘afvalspook’ ons dwingt om ecomoderne mythes en fantasieën, zoals recycling zonder restjes binnen een circulaire economie, te herzien. Onlangs verscheen van haar hand ‘Apocalypsofie. Over recycling, groene groei en andere gevaarlijke fantasieën’ (2023). Eerder schreef ze samen met Elize de Mul en Naomi Jacobs ‘Onszelf voorbij. Kijken naar wat we liever niet zien’ (2018).

De Apocalyps voorbij?
We stellen ons het einde van de wereld doorgaans als iets toekomstigs voor. We stellen het ons doorgaans ook voor als een alomvattend gebeuren. Maar wat als we ervan uitgaan dat het einde al achter ons ligt? En wat als we in plaats daarvan de vraag stellen naar het einde van werelden (meervoud)? Apocalypsofie vraagt hoe we ons kunnen verhouden tot onze uitsterfelijkheid en kunnen leren leven in de ruïnes. Er is een ander einde van de wereld mogelijk.

Datum en tijd
Maandag 11 maart, 20.00 tot 22.15 uur.

15 april 2024 George Lengkeek: Waarheid en verbeelding

Plaats en tijd
De Woudkapel, Beethovenlaan 21 3723 JG Bilthoven.
De zaal is open vanaf 19:30 uur. De lezingen beginnen om 20:00 uur en duren tot omstreeks 22:00 uur.

Toegangsprijzen
Abonnement voor de gehele cyclus (7 avonden): € 65,00 Bijdrage voor één avond: € 12,50 Aan de zaal worden geen abonnementen of losse kaarten verkocht! Deelname kan uitsluitend door vooruitbetaling per bank. U kunt zich opgeven voor een abonnement, of voor incidentele deelname op een of meer avonden, door overboeking van het betreffende bedrag op rekening: NL63 INGB 0000 1839 62 t.n.v.: Bilthovense Kring.

Abonnementskaart
Na ontvangst van uw betaling krijgt u deze per post toegestuurd.

Incidentele deelname
Als u hiervoor kiest, ligt uw toegangsbewijs klaar bij binnenkomst.

Zie ook: Website: www.bilthovensekring.nL