Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Workshop Ziel zoekt zin – verder na een crisis

18 januari 19:30 - 21:30

€17,50

Gegevens

Datum:
18 januari
Tijd:
19:30 - 21:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
programma@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €17,50
Bestel kaarten

Een crisis blijkt vaak een voedingsbodem voor nieuwe ideeën en vormen. Helaas lijkt op het crisismoment zelf alles verloren. Hoe ga je dan verder, hoe geef je zin en betekenis aan je leven? Journalist Pauline Weseman neemt je mee in haar zoektocht en die van tientallen geïnterviewden.

Pauline Weseman doorliep meerdere existentiële crises, onder meer nadat haar man overleed aan kanker. Het zette alles op zijn kop. Om af te kijken hoe je een crisis doorleeft, vroeg zij zinzoekers voor Trouw en Volzin twee jaar lang naar hun keerpunt. Ook zij liepen vast. Alles moest anders. Een proces van verlies en afscheid én van herontdekken van oude wortels volgde. Hun crises leidde tot nieuwe wegen, met ruimte voor creativiteit, kunst, poëzie, lichamelijkheid en activisme.
Eind 2022 verschenen de ruim dertig verhalen in het boek ‘Ziel zoekt zin. Hoe verder als je geloof het niet meer doet’ bij uitgeverij Zilt.
Terwijl de laatste interviews rond het boek nog verschijnen, krijgt Weseman zelf met de ziekte te maken en voltrekt zich opnieuw een zoektocht naar zin en betekenis.

In deze workshop neemt Weseman je daarin mee. In de schrijfworkshop daarna laat ze in jouw eigen zoektocht ontdekken: wat helpt mij wanneer het erop aankomt? Wat geeft mij zin?

Pauline Weseman (1972) is journalist, auteur, religiewetenschapper en biografisch coach. Ruim 30 jaar schrijft ze voor diverse media. Sinds 2012 geeft ze les op de School voor de Journalistiek in Utrecht, onder meer in zingeving, interculturele communicatie en creatief schrijven. Ze geeft schrijfretraites, workshops en lezingen over het levensverhaal, zoals in Dominicanenklooster Huissen. www.paulineweseman.nl

Kosten en aanmelden
Een kaart kost € 17,50 voor leden en niet-leden. Je kunt de kaarten aanschaffen via de knop ‘Bestel kaarten’ bovenaan de pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.

Copyright foto: Nienke van Denderen