Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Muzikale lezing Kees Wieringa

27 november 2022 14:30 - 16:30

€12,50

Gegevens

Datum:
27 november 2022
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Inshallah – Kees Wieringa, Museumdirecteur in Qatar

In 2016 wordt Kees Wieringa museumdirecteur van het Al-Thani Museum in woestijnstaat Qatar, waar de financiële middelen net zo grenzeloos lijken als de invloed van de Sheikh.
Terwijl Wieringa zich met moeite een plek verwerft in de gesloten Qatarese samenleving, raakt hij meer en meer verstrikt in de netten van de grillige Sheikh en diens nageslacht.
De nieuwbakken directeur wordt geconfronteerd met intriges, wapenhandel, kunstsmokkel en geloofsstrijd. Wat een droombaan lijkt, verwordt langzaam tot een ontluisterende ervaring.

Inshallah werpt een onthullend licht op Qatar, de schatrijke golfstaat waar in 2022 het wereldkampioenschap voetbal zal plaatsvinden. Maar het is ook het aangrijpende verslag van een man, teruggeworpen op zichzelf, die in de leegte van de woestijn tot een belangrijk inzicht komt.

Naast anekdotes uit Qatar speelt Kees klassieke muziekstukken van Chopin, Schubert en Brahms. Na de pauze speelt hij een bijzonder stuk met de titel ‘Postnuclearwinterscenario’ van Jakob ter Veldhuis en sluit af met muziek van Simeon ten Holt.

Kees Wieringa studeerde aan het conservatorium in Amsterdam. Hij is pianist, componist en programmamaker. De afgelopen jaren was hij directeur van diverse culturele instituten en musea in binnen- en buitenland. ‘Met bewondering en afgrijzen gelezen’ – Adriaan van Dis ‘Een fantastisch verhaal…heel lezenswaardig’ – Johan Derksen

Deze bijeenkomst wordt in samenwerking met de Bilthovense Boekhandel georganiseerd.

Datum en tijden
Zondag 27 november 2022 van 14.30 tot 16.30 uur.

Kosten en inschrijven
Een kaart kost € 12,50 en kan via bovenstaande knop ‘Bestel kaarten’ worden gekocht.