Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Ontmoeten op zondag – Waarom ik caring farmer ben, met Jacob Beeker

27 november 2022 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
27 november 2022
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

‘Mijn droom; een boerderij waar boer en dier elkaar respecteren.’
Jacob Beeker, boer van Boerderij Eyckenstein in Maartensdijk

Boerderij Eyckenstein is een gemengd bedrijf van akkerbouw en vleeskoeien op de grens van Maartensdijk en Bilthoven. Jacob Beeker is er Caring Farmer. Dat betekent dat hij natuurinclusieve, circulaire en lokale landbouw bedrijft.
Caring Farmers werken aan een voedselsysteem waarin klant en boer elkaar kennen en respecteren. Waar de dieren buiten kunnen lopen en hun soorteigen gedrag kunnen vertonen.
Een landbouw zonder kunstmest en landbouwgif, maar waar juist de natuur wordt ingezet als plaagbestrijding.

Jacob heeft een groot bedrijf met Jersey stierkalveren. Deze stiertjes worden normaliter direct na de geboorte naar de slacht gebracht. Maar hij laat ze twee weidegangen rondlopen en de kalfjes blijven zo lang mogelijk bij hun moeder. Ze worden met kruidenrijk gras gevoerd.
Hun vlees wordt uiteindelijk verkocht in zijn boerderijwinkel.

“Waarom ben ik boer: Dierenwelzijn, buiten werken, het stukje wereld dat ik mag beheren beter achterlaten
en zo overdragen dat de volgende generatie er ook kan boeren en het óók weer kan overdragen,
rentmeesterschap. Daarbij bouwen aan een gezond holistisch landbouwsysteem waaruit vlees,
eieren, graan en groente komt die mensen écht voeden.
Daar doe ik het voor.”
– Jacob Beeker –

Een boer met een missie. Een eigentijdse en ondernemende man die zoveel mogelijk mensen betrekt bij zijn boerderij. Geïnteresseerden kunnen er wild plukken, mee helpen of een goed gesprek met hem voeren in het pop up buiten-restaurant. Hij heeft een mobiele kippenkar met bio-eieren, Jersey-vlees uit de muur, een grote moestuin en er zijn onlangs 400 jonge bomen gepland voor meer voedsel voor bijen en insecten.
Volg zijn dagelijkse activiteiten ook op Facebook.

Op 27 november vertelt hij hoe hij er toe gekomen is om na een heel andere studie, als boer verder te gaan. Voel je welkom hierbij aanwezig te zijn en laat je inspireren door zijn verhaal. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Na afloop is er koffie en thee en tijd om even van gedachten te wisselen.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!