Laden Programma

« Alle Programma

Vrijdenkersparade thema: nieuwe ‘oplaadplekken’, Festival der bespiegeling

12 maart 15:00 - 16:30

Gegevens

Datum:
12 maart
Tijd:
15:00 - 16:30
Evenementen Categorie:
Organisator:

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,
+ Google Maps

Bezieling nieuwe generaties 
Waar halen de nieuwe generaties hun bezieling vandaan?
Welke netwerken en contacten zijn belangrijk om inspiratie op te doen? Welke vormen en taal spreken jongeren aan? Hoe kunnen bijzondere gemeenschappen en oude plekken zoals De Woudkapel een rol spelen in de bezieling van nieuwe generaties? Deze vragen komen langs in deze Vrijdenkersparade.
Mensen met bijzondere initiatieven in Nederland vertellen over hun nieuwe plek of vorm van zingeving en bezieling. Christa Anbeek gaat met hen in gesprek.
Christa is vrijzinnig theoloog en bijzonder hoogleraar remonstrantse theologie aan de Vrije Universiteit.

Bijzondere en ‘heilige’ plekken om op te laden 
Enkele mensen met bijzondere nieuwe initiatieven vertellen waar zij mee bezig zijn, wat voor hun een ‘heilige’ plek is, waar zij hun bezieling vandaan halen en wat zij denken dat de toekomst heeft.
Renate van der Veen vertelt wat zij tegenkwam aan nieuwe en oude plekken en vormen bij het schrijven van haar boek over ‘Oplaadplekken’.
Sommige initiatiefnemers houden een verhaal, anderen worden door Christa Anbeek bevraagd over hun passie en ideeën. Christa gaat samen met hen en de bezoekers op zoek naar hoe wij in de toekomst plekken van betekenis kunnen creëren.
Aan de bezoekers wordt gevraagd om creatief mee te denken. Ook de teksten over de ‘oplaadplekken’ van bezoekers die in deze twee dagen zijn geschreven worden betrokken in de samenspraak.
Het belooft een boeiende bijeenkomst te worden, waarin je kennis maakt met veel inspirerende ideeën en mee kan denken over de toekomst van De Woudkapel.

Over Christa Anbeek
Sinds 2021 is Christa Anbeek bijzonder hoogleraar Women and Care for the Future aan de Radboud Universiteit. Daarnaast is ze schrijver. Haar boek Voor Joseph en zijn broer werd in 2019 het beste spirituele boek van het jaar. Haar boek Kwetsbaarheid omhelzen in gemeenschappen-met-een-hart. Een theologisch memoir van Christa Anbeek verschijnt komend (voor)jaar bij uitgeverij Ten Have.