Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Het Thomasevangelie met Roos Ritmeester – Groep 1 (VOL)

7 februari 2023 14:30 - 16:30

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 27 mei 2024 at 14:30

Gratis

Gegevens

Datum:
7 februari 2023
Tijd:
14:30 - 16:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

In vervolg op de interactieve cursus van vorig jaar over het Thomasevangelie, gaan we met gespreksleider Roos Ritmeester dieper in op de universele leringen van Jezus Christus over eenheidsbewustzijn. We lezen teksten uit het Thomasevangelie, gnostische evangeliën en teksten uit Oosterse tradities. Deze keer zal er ook wat uitgebreider ingegaan worden op de Thomaschristenen. Het is overigens niet vereist dat je voorgaande gespreksgroepen ook hebt gevolgd.

Over het Thomasevangelie, een geschrift dat – voor het eerst compleet – gevonden werd in Nag Namnadi in Egypte, zijn in de loop der tijd vele boeken geschreven.
Het Thomasevangelie bevat op het eerste gezicht losse uitspraken van Jezus, logia, waarin Jezus niet zozeer als goddelijke verlosser, maar veeleer als leermeester op de mystieke weg wordt gepresenteerd.

Jos Stolman geeft in het boek “Zenmeester Jezus” een nieuwe vertaling en interpretatie van de uitspraken van Jezus. In deze gespreksgroep gaan we vooral nader in op logion 42:

“Wordt voorbijgangers” zegt Jezus in het 42e logion uit het Thomasevangelie.
“Zie de betrekkelijkheid van alle aardse zaken, maar niet als een vlucht uit deze wereld.
Beleef de aardse zaken, maar wordt er geen slaaf van.”

Data
Groep 1: 7 en 21 februari en 7 en 21 maart. Deze groep is vol.

Kosten en aanmelden
Deelname voor leden is gratis, anderen betalen € 40,00 voor de hele serie. Voor deze groep zijn geen kaarten meer beschikbaar.