Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing Enkel het Ene – Tarot & Bijbel

23 maart 2023 20:00 - 22:00

€7,50

Gegevens

Datum:
23 maart 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €7,50
Bestel kaarten

Binnen religie en spiritualiteit bestaat een spanningsveld tussen het traditionele christen­dom aan de ene kant en de ontwikkelingen binnen de moderne spiritualiteit in Nederland aan de andere kant. Wetenschappelijk opgeleide theologen en andere professionele godsdienstige werkers tonen doorgaans weinig affiniteit met de vele buitenkerkelijke spirituele ontwikkelingen, zienswijzen en activiteiten die onze tijd op dit moment kenmerken.

Net zo lijkt de eigentijdse spiritualiteit het kerkenwerk al bij voorbaat als ouderwets of niet meer ter zake doende te hebben afgeschreven. Dit is te gemakkelijk en onverstandig. Het getuigt niet van wijsheid door of onze traditie zomaar terzijde te schuiven dan wel niet bereid te zijn zich te openen voor nieuwe, geestelijke ontwikkelingen.

Hoe zou het zijn als hier alle knowhow door professionals verenigd zou worden, de tegen­stellingen zouden worden opgeheven, en de spirituele moderniteit, vanuit verschuldigde eerbied, haar fundament vindt binnen ons religieuze culturele erfgoed, en dat dit spirituele gedachtegoed op haar beurt als vanzelfsprekend wordt omarmd vanuit het perspectief van voort­schrijdende geestelijke ontwikkelingen, diepere inzichten en een groeiend menselijk bewustzijn?

Peter Samwel (1953) werkte 12 jaar als Voorganger en Consulent Levensvragen onder de vlag van Vrijzinnigen Nederland (2007-2019).
Hij brengt in zijn nieuwste boek ‘Enkel het Ene’ de tegendelen samen. Hij verbindt de symbooltaal van Tarotbeelden met het gesproken woord van bestaande christelijke teksten en verenigt zo het ‘mannelijke’ woord met het ‘vrouwelijke’ beeld, het traditioneel bepalende met het eigentijds vernieuwende.

Voor Peter is het geestelijke- en spirituele werk, zijn levenswerk. Zijn werk wil een bijdrage zijn om een leven binnen de dualiteit vorm te geven vanuit heelheid en eenheid, kortom vanuit de nondualiteit. Meer informatie: www.petersamwel.com.

Datum en tijd
Donderdag 23 maart 2023 van 20 tot 22 uur.

Aanmelden en kosten
De lezing is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 7,50. Je kunt je aanmelden via bovenstaande knop ‘Bestel kaarten’.
Voor gratis kaarten hoeft daar niets te worden afgerekend.