Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Wij zijn sterrenstof, in tijd en eeuwigheid

13 mei 2023 20:00 - 22:00

€12,50

Gegevens

Datum:
13 mei 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Een nieuw licht op de Bijna-Dood-Ervaring

Drs. Maureen Venselaar

“Wij mensen zijn sterrenstof, en onderdeel van het universum en worden altijd bepaald door de natuurwetten, bij leven en bijna-dood, en leven na de dood. De Bijna-Dood-Ervaring (BDE) is een ‘sneak peek’ van het leven na de dood, dat voor iedereen geldend is.”

Dit is de strekking van de lezing die drs. Maureen Venselaar in de Woudkapel komt geven. Zij deed tien jaar lang veldonderzoek en literatuurstudie naar de BDE en ontwikkelde een nieuwe verklaring die de oude, dualistische, verklaringen achter zich laat.

Toen zij haar onderzoek startte concludeerde zij al snel, net zoals de Coma Science Group (universiteit Luik) dat de neurologische verklaring (o.a. dr. D. Swaab) over BDE’s nog altijd tekortschiet maar dat er ook geen bewijs is voor de bovennatuurlijke verklaring (o.a. drs. P. v. Lommel) waarbij de hersenen geen bewustzijn creëren maar slechts ontvangen. Venselaar ontdekte bovendien dat beide theorieën bepaalde kenmerken over het hoofd zien en nieuwe kenmerken negeren. Een ervan is bijvoorbeeld dat veel mensen zeggen een reis langs de planeten te maken (National Geographic, 2018). Uitgangspunt van Venselaars theorie is enerzijds de bewezen extra uitstraling van licht uit het lichaam van bijna-doden en anderzijds getuigenissen van mensen met BDE ervaringen die te kennen hebben gegeven dat zij ‘een wezen van licht’ waren.

copyright-K.Henselaar-Pixabay.jpg

Op grond hiervan en via de (astro)fysica, c.q. de natuurwetten, ontwikkelde Maureen Venselaar de Vijf Fasen BDE-theorie. De kern van haar nieuwe BDE-verklaring ligt in het verlengde van het gedachtegoed van natuurkundige, wiskundige en kosmoloog Stephen Hawking: wij mensen zijn sterrenstof en onderdeel van het universum en worden altijd bepaald door de natuurwetten. Leven en bewustzijn zijn gradueel in de ruimte en tijd, afhankelijk van onze persoonlijke omstandigheden.

Het belooft een hele boeiende avond te worden, waarin Venselaar u stap voor stap meeneemt in een wonderlijk mooie kijk op de BDE en het leven na de dood. De lezing kent een prachtige verwevenheid tussen uitleg en fragmenten uit ervaringen.

Enkele reviews: “De lezing is indrukwekkend en mooi.” “Te vergelijken met de lezingen van Robbert Dijkgraaf bij de Wereld Draait Door.” “Stelt me gerust op wat ooit komen gaat.” “De meest wetenschappelijke verklaring ooit.”

Er is na afloop mogelijkheid tot het stellen van vragen of uw persoonlijke verhaal.

Maureen Venselaar is geesteswetenschapper, afgestudeerd op de problematiek van jonge dak- en thuislozen. Zij was 20 jaar geestelijk verzorgster en 5 jaar voorzitter van de vereniging van geestelijk verzorgers in de regio Zuid Holland. In 1995 is zij een veldonderzoek en literatuurstudie begonnen naar de Bijna Dood Ervaring en ontwikkelde zij haar non-dualistische BDE theorie via (astro)fysica. Na de publicatie van haar boek in 2011 geeft ze lezingen, interviews, podcasts, en publiceert ze artikelen.

Datum en tijd
Zaterdag 13 mei van 20 tot 22 uur.

Aanmelden en kosten
De kosten bedragen € 12,50 per persoon en je kunt je aanmelden via de button ‘Bestel kaarten’ bovenaan.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.

Copyright foto drs. Maureen Venselaar: J. Riche