Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Bezinnen op zondag met Jaap Seidell

14 mei 2023 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
14 mei 2023
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Back to your senses

Jaap Seidell (lezing) en Ketevan Sharumashvili (muzikale omlijsting)

Waarom eet het overgrote deel van de volwassenen en kinderen in Nederland ongezond, en is er een epidemie van welvaartsziekten zoals overgewicht, type 2 diabetes, hart- en vaatziekten, kanker, depressies en ook een niet optimaal werkend immuunsysteem? De meeste mensen weten wel dat ze gezonder zouden moeten eten en ook bijna iedereen vindt een goede mentale en fysieke gezondheid en een goede weerstand tegen infecties heel belangrijk. Dat heeft deels te maken met overvloedige verleidingen in onze voedselomgeving en onze aangeboren voorkeur voor vette, zoete en zoute voedingsmiddelen. Deze lezing gaat over onze zintuigen (horen, zien, ruiken, proeven, voelen) en de manier waarop ze onze voedselkeuze grotendeels op een verkeerde, ongezonde manier beïnvloeden. Maar ook hoe we ze kunnen trainen en inzetten voor het behoud van onze gezondheid.

Jaap Seidell is hoogleraar voeding en gezondheid aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, lid van de KNAW en de KHMW en auteur van circa 500 artikelen en hoofdstukken over voeding en gezondheid en vier boeken over voeding voor een breder publiek.

Ketevan Sharumashvili is een uit Georgië afkomstige concertpianist en winnaar van vele competities. Afgelopen jaar nam ze een cd op (dit jaar een tweede) en treedt ze regelmatig op in Nederland en daarbuiten. Ze was afgelopen jaar twee keer te horen op radio 4.

Klik hier voor het programma van deze bijeenkomst.
Klik hier voor de livestream of eerdere opnamen.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!