Laden Programma

« Alle Programma

Bezinnen op zondag met Rutger Claassen

16 april 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
16 april
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Burgers en bedrijven: lost in translation

Eén van de bronnen van maatschappelijk onbehagen bij burgers is het gevoel van verlies aan grip op het grote, vaak mondiaal opererende bedrijfsleven. Periodiek komen die gevoelens tot uitbarsting in de publieke opinie, zoals na de financiële crisis van 2009, de pogingen tot afschaffing van de dividendbelasting (2018), het plan van de rijkste 12 Europese voetbalclubs zich in een Super League te verenigen (2021), en de regelmatige ophef over de topsalarissen van CEO’s. Burgers en bedrijven lijken nogal eens ‘lost in translation’.

In deze bezinningssamenkomst plaatst Rutger de relatie tussen burgers en bedrijven in een historische context en zoekt hij naar oplossingswegen ten behoeve van de kwaliteit van hun onderlinge relatie.

Rutger Claassen (1978) is hoogleraar Politieke Filosofie & Economische Ethiek aan het Departement Filosofie & Religiewetenschap van de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek heeft betrekking op de filosofische fundamenten van de liberaal-democratische rechtsstaat en de ethische en politieke dimensies van de markteconomie.

Muziek: Robert Molema, gitaar.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!

QR-code volgt.