Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dichtersavond: Dichters in het ‘Woud’

15 april 2023 20:00 - 22:00

€15,00

Gegevens

Datum:
15 april 2023
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €15,00
Bestel kaarten

Een avondvullend programma met poëzie en muziek.
Deze avond verwelkomen we drie bekende dichters uit onze regio:

Marieke Lucas Rijneveld
Els van Stalborch
Ingmar Heytze

Marieke Lucas Rijneveld (1991) geldt als een van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde Rijneveld met de meermaals herdrukte dichtbundel ‘Kalfsvlies’, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. In ‘de Volkskrant’ werd Rijneveld vervolgens uitgeroepen tot literair talent van het jaar. Rijnevelds indrukwekkende voordracht was veelvuldig te horen op literaire podia als Crossing Border, De Jonge Schrijversavond en de Nacht van de Poëzie, en zijn gedichten en verhalen verschenen in een groot aantal literaire tijdschriften, waaronder ‘Hollands Maandblad’, ‘VPRO Gids’ en ‘De Revisor’. Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die hem in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende.

Els van Stalborch studeerde kunstgeschiedenis in Utrecht en filosofie in Nijmegen. Voordat zij zich volledig aan het schrijven wijdde, was ze verbonden aan verschillende musea in Nederland. Van Stalborch publiceerde negen bundels. Daarnaast is zij veelvuldig gebloemleesd.

 

Ingmar Heytze (1970, Utrecht) schrijft poëzie voor mensen die niet van gedichten houden. In 2000 was hij huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 de eerste Utrechtse Stadsdichter. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn  oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht. Als columnist werkte hij onder meer voor Onze Taal, Kijk, de Volkskrant en AD Utrechts Nieuwsblad. Solo of met zijn band Asfaltfeeën trad hij op van studentenhuiskamers tot Lowlands en alles daartussenin, waaronder zeven edities van de Nacht van de Poëzie.

De dichters lezen voor uit eigen werk en gaan in gesprek met het publiek. De avond wordt omhuld door verschillende muzikale bijdragen van o.a. violiste Carien de Bakker en zangeres Henriette van der Bend.

Aanmelden en kosten
Een kaart kost € 15,00 en is te verkrijgen via de knop Bestel kaarten bovenaan de pagina.

(Copyright foto Marieke Lucas Rijneveld: Shody Careman)