Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Ontmoeten op zondag – Kinderspiegelogie. Zijn kinderen onze leermeesters?

29 januari 2023 10:30 - 11:30

Gratis

Gegevens

Datum:
29 januari 2023
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. Gratis

Gio Vogelaar neemt met zijn verhaal iedereen mee op een interactief onderzoek. Hij vertelt hoe de kinderen en jongeren waarmee hij werkte hem wakker hebben geschud en zijn “spiegels” werden. Waarom ons onderwijs- en daaraan gerelateerde opvoedingssysteem hard toe is aan verandering.

Gio laat iedereen ook nadenken over diagnoses zoals ADHD, Autisme, Dyslexie, ODD. Zijn dit stoornissen, gaven of is het “gewoon”? Samen gaan we op zoek naar het antwoord op de vraag: “Hoe bewust zijn wij eigenlijk van wat we elke dag doen en denken?”

Er zullen ervaringsgerichte oefeningen worden aangeboden, individueel en in groepjes.
Gio biedt genoeg “voeding” om mee naar huis te nemen voor ieders eigen unieke ontwikkelingsproces.

Zijn missie is bijdragen aan een liefdevol, gezond samenleven, zonder diagnoses als ADHD, Autisme, en ODD. Waarin we elkaar aanvaarden en dat begint bij onvoorwaardelijk leren houden van jezelf. Dat is wat we kinderen in de basis zouden kunnen leren.

Over Gio Vogelaar
Gymnastiekdocent, recreatiesportbegeleider, pedagogisch medewerker op een leefgroep en schoolmaatschappelijk werker op een internaatschool. Kinderen en jongeren werden zijn leermeesters in zijn praktijkopleiding tot “Kinderspiegeloog”. Als hij hen serieus nam en op basis van gelijkwaardigheid aandacht had voor hun verhaal en wensen, ontstond er pas echt contact.
Van daaruit groeiden zowel de kinderen als Gio. Wat je aandacht geeft, groeit!
Dus kijkt Gio vooral naar talenten en kwaliteiten van kinderen.
Verder lezen: www.jeugdzorgvuldig.nl

Voor wie is deze bijeenkomst interessant?
Voor ouders, hulpverleners, pedagogen, psychologen, psychiaters, leraren, beleidsmakers, (talent)begeleiders en andere mensen die met sensitieve kinderen en jongeren te maken hebben die MOOI ANDERS zijn en zonder oordeel, vanuit het hart naar deze doelgroep én zichzelf willen kijken.

Deelnemen
Iedereen is welkom hieraan deel te nemen. Neem gerust een vriend(in) of familielid mee. Na afloop is er koffie en thee en tijd om even van gedachten te wisselen.

DEZE ONTMOETEN WORDT BIJ UITZONDERING WEL LIVE GESTREAMD.
Klik hier voor de livestream en/of eerdere uitzendingen.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!