Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Lezing Hein Stufkens

28 januari 2023 14:30 - 16:00

€7,50

Gegevens

Datum:
28 januari 2023
Tijd:
14:30 - 16:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €7,50
Bestel kaarten

‘Tot aan het morgenlicht’

‘Tot aan het morgenlicht’ is de titel van de verzamelbundel van alle gedichten van Hein Stufkens die hij tussen 1981 en 2021 publiceerde in maar liefst dertien dichtbundels. Het boek verscheen in oktober 2022 ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag.
Aan de hand van een aantal van die gedichten zal de auteur een lezing houden met als motto het bekende citaat van Kierkegaard:

“Het leven moet voorwaarts worden geleefd, maar wordt achterwaarts begrepen.”

Het belooft een boeiende reflectie te worden op hoe om te gaan met wat er op ons pad komt: vreugde en verdriet, liefde, afscheid en verlies.
De gedichten zijn zo inspirerend dat ze hun weg vonden en vinden naar tal van plekken in de samenleving. Je vindt ze in ziekenhuizen, op muren, kalenderbladen en ansichtkaarten, in wandelgidsen, op rouwkaarten en grafstenen, op geboortekaartjes en huwelijksaankondigingen.

Marinus van de Berg schreef over Hein Stufkens: ‘Er zijn architecten van de liefde die huizen om te schuilen bouwen. In deze bundel komt zo’n architect aan het woord.’
Deze middag in de Woudkapel komt de dichter ook letterlijk aan het woord en gaat hij graag met de deelnemers in gesprek.

Hein Stufkens is filosoof, leraar, dichter en auteur. Hij werkte in het Hoger Onderwijs en voor radio en tv. Hij stichtte samen met zijn vrouw Brigitte het cursus- en bezinningscentrum La Cordelle te Cadzand. Hij schreef tal van beschouwend werk op het grensvlak van spiritualiteit en psychologie en twee romans.

Datum en tijd
Zaterdag 28 januari, van 14.30 tot 16.00 uur.

Aanmelden en kosten
De lezing is gratis voor leden. Niet-leden betalen € 7,50. Je kunt je aanmelden via bovenstaande knop ‘Bestel kaarten’. Voor gratis kaarten hoeft daar niets te worden afgerekend.