Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Filmhuis 30 maart – Mothering Sunday

30 maart 2023 19:30 - 22:30

€7,50

Gegevens

Datum:
30 maart 2023
Tijd:
19:30 - 22:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €7,50
Bestel kaarten

Dramafilm uit 2021, regie: Eva Husson, speelduur 110 minuten.

Mothering Sunday is een intrigerend en eigentijds Brits drama rond Jane Fairchild, het dienstmeisje van een aristocratische familie, dat zich tot gelauwerd schrijfster ontwikkelt. Eva Husson maakte een oogstrelende verfilming van de succesvolle roman van Graham Swift.

Het is maart 1924, Moeders Zondag. Dit is de dag waarop al het huispersoneel vrij krijgt voor familiebezoek. Jane Fairchild is het dienstmeisje van de gegoede familie Nivens. De Nivens gaan die dag traditiegetrouw lunchen met de Sheringhams. Jane heeft zelf geen familie meer. Zij gebruikt de vrije dag om in het geheim haar minnaar Paul te ontmoeten. Hij is de zoon van de Sheringhams. De dag neemt een dramatische wending, maar Jane zal haar ervaringen gebruiken om uit te groeien tot een gevierd schrijfster.

Mothering Sunday werd geselecteerd voor het filmfestival van Cannes. De film vertelt meer dan je ziet en vangt de emotie in magistrale beelden.

Datum
Donderdag 30 maart
Aanvang film: 19.30 uur, zaal open: 19.00 uur.

Kaarten bestellen
Een kaart kost € 7,50 inclusief thee/koffie vooraf en na afloop. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de knop Bestel kaarten bovenaan deze pagina. Bij nog voldoende plaats is ook toegang mogelijk via contante betaling bij de entree (graag met gepast geld). Eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.