Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Afsluiting van de maand – Maria van den Boer

31 maart 2023 15:30 - 17:30

Gegevens

Datum:
31 maart 2023
Tijd:
15:30 - 17:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

“Als je de natuur verjaagt, slaat hij in galop terug”. Zo luidt een eeuwenoud Afrikaans spreekwoord.

Afrikaanse filosofen en de VN zijn het met elkaar eens. De werkelijke ecologische omslag moet komen vanuit de insteek van inheemse gemeenschappen: Wij staan niet boven de natuur, maar maken er deel van uit, ook de natuur heeft eigen rechten. Helaas ziet de werkelijkheid er in Nederland anders uit, waar steeds meer bossen verdwijnen, relatief zelfs meer dan in heel Brazilië.

Maria van den Boer verbindt spiritualiteit, Afrikaanse inzichten met de praktijk om de hoek. Wat staat de Willem Arntsz Hoeve in Den Dolder, met nu nog bijzondere natuur, te wachten? Hoe verbind je spiritualiteit met maatschappelijke verantwoordelijkheid? Een verhaal over verticaal en horizontaal verbinden.

De Woudkapel is een ontmoetingsplek voor vrijdenkers en zinzoekers. We willen iedereen de gelegenheid bieden elkaar op een vast moment te ontmoeten. Daarom organiseren we iedere laatste vrijdag van de maand een borrel waarbij we of jonge musici uitnodigen of iemand met een mooi verhaal.
Een licht en kort programma, gevolgd door een glaasje en een lekker hapje, waarbij gezellig kan worden nagepraat. Een mooie gelegenheid tot ontmoeten van elkaar én met mensen die nader willen kennis maken met De Woudkapel.

Iedereen is welkom; lid of geen lid. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Datum en tijd
Vrijdag 31 maart van 15.30-17.30 uur.