Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Open Monumentendag

10 september 2022 10:00 - 16:00

Gegevens

Datum:
10 september 2022
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Bezoek de Woudkapel tijdens Open Monumentendag

Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 10 september openen duizenden monumenten in heel Nederland gratis hun deuren voor publiek. Zo ook de Woudkapel.
Iedereen is welkom tussen 10 tot 16 uur het bijna 100-jarige gebouw te bezoeken. Zowel ’s ochtends als ’s middags zijn er rondleidingen waarin de bouwstijl van het markante gebouw wordt toegelicht als ook de oorsprong van de vereniging. Daarnaast wordt er live muziek gespeeld op het orgel.
Kom lekker op de fiets en neem bij het afstappen meteen een kijkje in de mooie tuin met ornamenten en het labyrint.

Kijk hier voor meerdere monumenten die in omgeving Bilthoven meedoen.

De Woudkapel
Het gebouw werd in 1924 gebouwd naar ontwerp van dr. ir. George Willem van Heukelom (1870-1952). Van Heukelom is vooral bekend geworden door het NS-gebouw in Utrecht, ook wel bekend als HGB III of De Inktpot.
Het is gebouwd in de stijl van de Amsterdamse School en wordt gekenmerkt door harmonie tussen metsel- en houtwerk. Boven de voormalige hoofdingang is in baksteen het woord VREDE gemetseld.
Binnen valt vooral de bijzondere sfeer van het gebouw op. De glas-in-lood ramen van Jan Schouten laten bewust weinig licht door om zo een soort van clair-obscur te bewerkstelligen. Karakteristiek in het interieur zijn de bakstenen bogen die prominent aanwezig zijn in de galerijen aan beide zijden. De Woudkapel staat geregistreerd als gemeentelijk monument.

De Woudkapel
Beethovenlaan 21 in Bilthoven