Laden Programma

« Gehele Programma

Bezinnen op zondag met Leontine Trijber

11 september 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
11 september
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Evenementen Tags:
, ,

Organisator

communicatie@woudkapel.nl
E-mail:
communicatie@woudkapel.nl

Dementie – het begin van veranderend contact

Dementie hoeft niet het einde te betekenen van waardevol contact. Het kan juist het begin zijn om op een andere manier met elkaar te leren omgaan: voelend, contact makend, in het nu, vanuit het hart. Door anders om te gaan met deze ziekte en het mensbeeld dat erbij hoort, kunnen we anders leren kijken. Zowel als het onszelf overkomt als familieleden en betrokkenen.

Hoe gaan we met elkaar om? Wat kunnen we leren? Wat is er wél mogelijk? Wat is hoopgevend? Leontine Trijber neemt je deze ochtend vanuit haar positieve insteek mee op een verhalen- en ervaringsreis.

Leontine Trijber richtte in januari 2013 Ontmoetingscentrum Zandstroom op. Een warme ‘club’ waar mensen met dementie, met een haperend brein zoals zij dat noemt, elkaar waardevol kunnen ontmoeten onder begeleiding.
Gaandeweg werd het haar levenswerk om op een andere manier om te gaan met mensen met een haperend brein. Zij schreef hierover het kleurrijke en hoopvolle boek ‘Het Haperende Brein’ en kan er enorm enthousiast over vertellen.

Tijdens deze bijeenkomst is er volop mogelijkheid tot interactie. En je kunt tussendoor genieten van live muziek.
Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn. Neem gerust iemand mee. Na afloop is er koffie en thee en tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Alvast voor in de agenda:
De volgende bezinningszondag is 9 oktober en gaat over ‘Onze identiteit’ met Ashmita Krishna Sharma. Ieder van ons heeft een verhaal. Maar omdat we vaak slechts maar 10% zien van de mens, ontdekken we die verhalen vaak niet. Hier vind je meer informatie.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer op prijs gesteld. Dat kan via onze QR-code onderaan. Je scant de QR-code met je smartphone (met de camera, scanner van je bankieren-app of een speciale QR-code lezer). Daarna kun je de link van je eigen bank kiezen en het bedrag invoeren. De code is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”.
Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!

HIERONDER NIEUWE QR-CODE COLLECTE HUIDIGE MAAND NOG INVOEGEN