Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Moderne profeten en mystici – Arvo Pärt

24 maart 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Organisator:
Madelief Brok

We leven in een turbulente tijd waarin er veel op ons afkomt. Er is vervreemding, polarisering en ontwrichting. Maar er zijn mensen, nu en vroeger, die iets kunnen belichamen dat anders is. Zij belichamen een leven waarin de waarheid en barmhartigheid een plek heeft, overtuigingskracht en een luisterend oor, contemplatie en actie, geestkracht en intelligentie. Deze mensen zou je moderne profeten of mystici kunnen noemen.

“De wereld heeft mystici nodig en heiligen, maar zeker ook: profeten. Dat zijn mensen die anders denken, anders handelen, andere idealen hebben. Zulke mensen dagen je uit om niet mee te doen met dat wat jouw tijd lelijk maakt, maar om schoonheid te zoeken, waarheid en barmhartigheid. Dat heeft onze wereld vandaag nodig.”
(Kees van Ekris)

6 zondagen van dit seizoen staat elke viering een profeet/profetes of mysticus/mystica centraal. Samen lezen we over haar/zijn leven en in zijn/haar werk.  We maken ruimte voor stilte om te bezinnen maar stellen ook vragen aan elkaar om elkaar te ontmoeten.

We laten ons deze keer inspireren door het werk en leven van Arvo Pärt. Pärt wilde zuiver worden en zag dat als scheppende daad.
Zuiver worden om middel te zijn van zuivere muziek.

Deze ochtend wordt live muziek van Arvo Pärt ten gehore gebracht door Karel Goossens, pianist en Rodo Nijhoff, altviolist. Zij zullen onder meer Spiegel im Spiegel uitvoeren.

Het gaat in deze bijeenkomsten niet om een uitgebreide theoretische analyse van een gedachtengoed. Het gaat erom wat ons raakt, bezielt en richting geeft.
Deze ochtend wordt begeleid door onze eigen inspirator Madelief Brok.

Bijdrage
De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!