Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Kunstroute Kunstkring BeeKk 2024

2 juni 12:00 - 17:00

|Terugkerend Evenementen (Bekijk alle)

One event on 2 juni 2024 at 12:00

Gegevens

Datum:
2 juni
Tijd:
12:00 - 17:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Kunstroute zaterdag 1 en zondag 2 juni van 12 tot 17 uur

Jaarlijks organiseert Kunstkring BeeKk een kunstroute. Tijdens de kunstroute stellen een groot aantal kunstenaars hun atelier open en exposeren hun werk en dat van mede-kunstenaars. Dit jaar vindt de kunstroute plaats op zaterdag 1 juni en zondag 2 juni van 12.00-17.00 uur. Ook de Woudkapel zet deze dagen haar deuren open voor bezoekers die de huidige exposities willen bezichtigen.

In de Woudkapel zijn kunstwerken te bezichtigen van Annemieke Keijzer, Mieke de Vries-Wolthers en Gerrit van Esterik.

Gerrit van Esterik (grote zaal)
Gerrit van Esterik is geboren in Woerden, sinds 1981 woonachtig in Bilthoven. Lid van kunstenaarsvereniging BeeKk. Heeft vaak geëxposeerd en het museum in Woerden heeft een werk van hem. Hoofdzakelijk houdt hij zich bezig met schilderen (olieverf en acryl), aquarelleren en tekenen. Er is vaak affiniteit met het surrealisme te zien, er is ook invloed van het expressionisme, maar daar is niet alles mee gezegd. Duidelijk is te zien dat hij al zoekend zijn weg is gegaan. Geeft al jaren teken- en schilderlessen en kunstgeschiedenis aan groepen volwassenen.

Annemieke Keijzer (kleine zaal)
“Fotografie is al meer dan 25 jaar een passie. Een belangrijke inspiratiebron is landschap en natuur. Landschap, dat zich met iedere stap anders ‘vertaalt’. Het ontvouwt zich als het ware op eigen wijze in ieder seizoen. Het is een uitdaging om de beelden die mij treffen vast te leggen. Dat beeld ontwikkelt zich gaandeweg en kan meer of minder abstract zijn. Ik streef ernaar de beelden een persoonlijke identiteit te geven, met behoud van verbeeldingsruimte voor de kijker.” Meer informatie over Annemieke Keijzer en haar werk vind je op www.lightstories.nl.

Mieke de Vries-Wolthers, beeldend kunstenaar (vitrine)
Haar opleiding op de PABO bracht veel creativiteit los. Tekenen en boetseren vond Mieke heerlijk om te doen. Later kwam zij terecht bij Frater Beatis in Hilversum, die haar leerde goed te kijken. Daar heeft ze portretten gemaakt van haar kinderen. Later is zij zelf boetseerlessen gaan geven en dat doet zij nog steeds met veel plezier in Groenekan.

“Ik werk in mijn atelier aan beelden van klei, die ik eerst goed laat drogen, voordat ze in mijn oven gebakken worden.
Voordat ze in de oven gaan worden de beelden geglazurd of met een engobe behandeld om ze kleur te geven.
Een inspiratiebron voor mij, is de vrouw in vele gedaantes. Vooral de Afrikaanse vrouw is boeiend!
Ik heb ook een paar bronzen beelden gemaakt zoals een vrouw in euforie en een meisje met hoed.”

Datum – Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024
Tijd – 12:00 – 17:00 uur

Een flyer met een overzicht van alle exposerende kunstenaars en adressen is medio mei beschikbaar. Deze wordt verspreid bij winkels en instellingen binnen alle woonkernen van Bilthoven / De Bilt en is tijdens de kunstroute op alle expositie-locaties aanwezig.

Voor meer informatie over Kunstkring BeeKk ga naar Kunstkring BeeKk