Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach – Jan Kleinbussink

21 oktober 2022 19:30 - 22:00

€20

Gegevens

Datum:
21 oktober 2022
Tijd:
19:30 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €20
Bestel kaarten

Tijdens dit bijzondere concert van het Klavierbüchlein van Bach staan het recitatief en de aria centraal. Het wordt gezongen door de sopraan Joalien van den Houten en begeleid door klavecinist Jan Kleinbussink. De aria: ‘Bist du bei mir?’ en enkele koralen uit het Klavierbüchlein van Anna Magdalena zullen een plaats vinden in dit programma.

“Bist du bei mir, geh’ ich mit Freuden, Zum Sterben und zu meiner Ruh.”

Het Klavierbüchlein, dat voornamelijk bestaat uit klavierstukken, werd door Johann Sebastian Bach in 1722 geschreven voor zijn echtgenoot Anna Magdalena. Zij was naast moeder en muziekdocente van hun kinderen de belangrijkste kopiiste van Bach’s werken. Maar ook was zij de trotse bezitter van het ‘Klavierbüchlein’ en dat ze zelf in een tweede boekje vanaf 1725 samen met hem completeerde.
Dit unieke document geeft ons een bescheiden inzicht in het leven bij Bach thuis, haar liefde voor zang en dans en musiceren in het gezin, maar ook in haar persoonlijke beleving van de ondeelbare eenheid van leven en sterven, het aardse leven als voorbereiding op het hemelse hiernamaals, zoals zo fundamenteel verwoord door Maarten Luther.

Klik voor uitgebreidere informatie op onderstaande link:
Achtergrond Anna Magdalena Bach, enkele kanttekeningen bij het concert van 21 oktober 2022

Datum en aanmelden
Het concert vindt plaats op vrijdag 21 oktober. Om 19.30 uur geeft organist van De Woudkapel, Jan Siemons, een korte lezing over het concert. Om 20 uur begint het concert.
Iedereen is welkom aanwezig te zijn bij deze bijzondere uitvoering. Je kunt je aanmelden via de knop ‘bestel kaarten’. De kaarten kosten € 20,-

Nog meer muziek
Iedere laatste vrijdagmiddag van de maand vindt er een kort concert plaats in De Woudkapel met aansluitend een borrel. Hier vind je een overzicht.