Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Kristallen klankschaalmeditatie

20 oktober 2022 19:45 - 21:00

Gegevens

Datum:
20 oktober 2022
Tijd:
19:45 - 21:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

De verschillende kristallen schalen worden aangeslagen, soms een klank apart, soms in intervallen. De stiltes tussen de klanken door zijn essentieel onderdeel van de meditatie.

Kristallen klankschalen zijn gemaakt van 99,992% pure kwarts en via een bepaald procedé vervaardigd. Ze worden heel zuiver afgestemd door musici met behulp van de modernste apparaten. Ze brengen krachtige, pure klanken voort vergezeld van harmonische boventoonreeksen en zijn bekend vanwege hun genezende harmoniserende eigenschappen.

Muziek werkt op ons hele menselijk systeem. Snaarinstrumenten bijvoorbeeld kunnen een grote uitwerking hebben op de “snaren” van je hart. We zijn allemaal wel eens diep aangeraakt op deze wijze. Klank heeft dus een grote invloed op ons gevoelslichaam, op onze ziel. Een mens hoort klank niet alleen door zijn oren, hij hoort klank door elke porie van zijn lichaam. Klank doordringt het hele wezen.

De lichte en liefdevolle aanraking van de trillingen van de kristallen klanken inspireert tot opheldering, uitzuivering in ons horen, zien en voelen. Van oudsher is klank gebruikt om te communiceren, te vermaken, te onderwijzen, te bouwen, te vernietigen, te kalmeren en te genezen. Vele grote beschavingen waren zich hiervan bewust. Het was onderdeel van de wijze waarop genezing in die tijd toegepast werd.

Wanneer de kristallen klankschalen klinken kan hun resonantie gevoeld worden in de lichaamsholten en de kristallijne structuren in onze botten en celstructuren beïnvloeden. De aangeslagen toon verspreidt heel snel krachtige trillingen door het lichaam dat uit ongeveer 70% water bestaat. Via resonantie wordt een subtiele interne cellulaire massage gegeven. De kristallijne trilling verspreidt zich langs het zenuwstelsel naar de organen, raakt systemen aan, weefsel en cellen en harmoniseert. Het menselijke lichaam is als het ware een klankbord, een instrument.

Begin 1996 kwam Annet Hoeijmans-Boon in contact met de kristallen klankschalen. De puurheid en zuivere resonantie van de trillingen raakten haar diep. Onder innerlijke intuïtieve Leiding opende het op heel natuurlijke wijze diepere lagen van wijsheid. Deze relatie en communicatie staan ieder van ons ter beschikking als wij bereid zijn ervoor te kiezen en ons open te stellen. Angsten en weerstanden mogen dan worden aangeraakt. Door deze trillingsaanraking vindt, vaak verrassend en onverwacht, een transformatie plaats. Een overgang, een doorgang, waarachter de liefde altijd op ons wacht!

Datum
Donderdag 20 oktober van 19.45-21.00 uur. De duur van deze meditatie is ongeveer 45 minuten.

Kosten en aanmelden
Opgeven is niet nodig. Deelname kost € 4,-. Graag dit gepast betalen.