Laden Agenda

« Alle Agenda

Expositie Corry de Rooij en Henny De Vos Burchart

27 augustus - 12 november

Gegevens

Begin:
27 augustus
Einde:
12 november
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl

Van 27 augustus tot en met 12 november zijn de werken van Corry de Rooij en Henny De Vos Burchart te bezichtigen in de Woudkapel. Ook nieuwe werken van Mieke de Vries-Wolthers zijn dan tentoongesteld.

Corry de Rooij (‘Wereldburgers’)
“Hoe vang ik die blik.. Wat zegt dit stilleven?” Daar ben ik naar op zoek in mijn schilderijen. Lukt het om die uitdrukking weer te geven in verf of potlood of in een foto? Het is steeds weer verrassend om te doen en soms een worsteling. Naast het resultaat is zeker ook het plezier in het proces belangrijk voor me. Ik ben veel op reis geweest naar allerlei landen in de wereld en heb prachtige foto’s gemaakt, vooral van portretten van mensen. Toen ik ging schilderen heb ik deze portretten gebruikt en er vaak ook eigen composities van gemaakt.
Sinds 2012 schilder en teken ik, voornamelijk met olieverf. Ik houd van de realistische stijl. Eigen foto’s en voorwerpen vormen vaak de inspiratiebron. Ik heb les gehad van verschillende docenten.

Mijn werk is te zien op mijn website www.corryderooij.nl

Tibet
Cuba, wachten op…

Henny De Vos Burchart (‘Divers werk’)
Meer dan dertig jaar geleden volgde Henny een cursus aquarelleren en ontstond haar passie voor schilderen. Nu schildert zij, na een periode waarin ze vooral met acryl werkte, alweer enige jaren vooral
met olieverf. Zo nu en dan maakt zij een uitstapje naar houtskool.
Zij is opgeleid in het Kunstenhuis in Zeist en volgt daar nog steeds lessen. Door de uitdagende opdrachten die aangeboden worden blijft zij zichzelf ontwikkelen. Haar grootste inspiratiebron is kleur. In haar schilderijen kan zij de werkelijkheid benaderen, maar ook een volledig afwijkend kleurenpallet kiezen. De zeggingskracht van kleur blijft haar boeien. Het hoofdonderwerp van haar werk is zeer divers, in het algemeen figuratief en in meer of mindere mate gestileerd. Zij vindt het steeds weer een uitdaging om het karakter of de sfeer die zij voor ogen heeft op het doek over te brengen.

Baby chimp

Waar en wanneer: in de grote zaal, in de hal en in de kleine zaal van 27 augustus tot en met 12 november 2024.

Het betreft een verkoopexpositie. De informatie en prijzen zijn inzichtelijk op de verkooplijsten die bij de expositie aanwezig zijn.
Korte persoonlijke informatie over de kunstenaars is ook aanwezig.

Op vrijdag 20 september is er een meet and greet waarin je de kunstenaars zelf kunt ontmoeten. Je kunt hun werk bewonderen, je vragen stellen en in gesprek gaan met andere bezoekers en de kunstenaars zelf. Koffie, thee en iets lekkers zijn aanwezig. De kunstenaars zien ernaar uit je te ontmoeten!

Je bent van harte welkom om de exposities in de Woudkapel te bezoeken op zondagen van 9.30 tot 12.30 uur en een half uur voor aanvang en na afloop van activiteiten. Bezoek op afspraak is mogelijk na een telefoontje naar Inge Fuijkschot (06-484 072 80) of Lucie Musterd (06-535 071 07).
We kijken uit naar je komst! Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op door een mail te sturen naar Inge Fuijkschot of Lucie Musterd.