Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Echt Gebeurd, de Grote Verandering, Festival der Bespiegeling

11 maart 2023 13:30 - 15:00

Gegevens

Datum:
11 maart 2023
Tijd:
13:30 - 15:00
Evenementen Categorie:
Organisator:

Zolang mensen kunnen praten, vertellen ze elkaar verhalen. ‘Echt Gebeurd’ is een vertelavond of middag met écht gebeurde verhalen, verteld door de mensen die het zelf hebben meegemaakt. Naar aanleiding van een thema vertellen deze mensen grappige, ontroerende en spannende verhalen, maar altijd echt gebeurd.
Tijdens het Festival is het thema ‘’De Grote verandering”. De verhalen op deze avond gaan over grote veranderingen die mensen hebben meegemaakt.

Wat gebeurt er dan bij: Echt Gebeurd?
Bij Echt Gebeurd vertellen mensen mooie, bijzondere of grappige verhalen die ze zelf hebben beleefd. De vertellers van Echt Gebeurd vertellen uit het hoofd, dus zonder aantekeningen of van buiten geleerde teksten. Ook leest iemand voor uit zijn of haar puberdagboek. De presentatie is in handen van een cabaretier en er wordt live muziek verzorgd.

Verhalenvertellers
Echt Gebeurd heeft verschillende vertellers. De meesten hebben geen podiumervaring. Daarom zijn er al veel mooie en bijzondere verhalen te horen geweest: van een politieman tijdens de kroningsrellen, van een vrouw die moest vluchten uit Iran, maar ook van een jongen die tegen wil en dank hoog op de lijst van een politieke partij terechtkwam.

Echt Gebeurd gala’s
In de herfst van 2008 werd de eerste Echt Gebeurd georganiseerd in de Amsterdamse comedyclub Toomler. Inmiddels zijn er ook al edities van Echt Gebeurd geweest op Lowlands, Crossing Border, Into the Great Wide Open, het IDFA en Theater Walhalla in Rotterdam. Sinds 2017 zijn er bovendien Echt Gebeurd-gala’s geweest in De Kleine Komedie in Amsterdam en in januari 2020 maakten we een tour langs vijf grote Nederlandse theaters.

Samen met het Weeshuis van de Kunst organiseert de Woudkapel tijdens het Festival der Bespiegeling deze Echt Gebeurd verhalenmiddag.

Meer lezen: www.echtgebeurd.net