Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Dialoogtafel ‘IK EN vriendschap’

14 februari 20:00 - 22:00

Gratis

Gegevens

Datum:
14 februari
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
Madelief Brok
Kosten:
v.a. Gratis
Bestel kaarten

Dit voorjaar staan er weer een reeks dialogen gepland in De Woudkapel. Op de tweede woensdag van de maand gaan we in de Woudkapel met elkaar in gesprek. Deze serie heet: IK EN…
Vanuit ons spirituele gedachtengoed voelen we ons betrokken bij maatschappelijke thema’s. Bezinnen betekent voor ons ook in de wereld staan met alles wat daar speelt.

In februari gaat de dialoog over ‘IK EN vriendschap’.
Heb je goede vrienden, of mis je ze soms? Wat zijn je ervaringen van vriendschap? En  wat brengt vriendschap je? Het belang van vriendschap lijkt soms wel onderbelicht in een wereld die draait om  de romantische liefde.
Mensen zijn sociale wezens; we willen ergens bij horen en ons verbonden voelen met anderen. Tijdens deze dialogen onderzoeken we met elkaar hoe ‘vriendschap’ er voor ieder uitziet.

De dialogen vinden plaats onder leiding van onze inspirator Madelief Brok en andere begeleiders met ervaring.

Een dialoog is een gesprek tussen verschillende mensen, waarin een vrije gedachtewisseling plaatsvindt, wat tot nieuwe inzichten leidt bij de betrokkenen. Kenmerkend is dat er betekenissen ontstaan die zonder dialoog niet tot stand hadden kunnen komen. Écht luisteren ligt aan de basis hiervan. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Ontmoeting vanuit wezenlijke nieuwsgierigheid staat voorop.
In een dialoog ga je werkelijk met elkaar in gesprek. Iedereen komt aan bod en wordt gehoord. Je onderzoekt met elkaar wat werkt en waar het om draait. Je spreekt voor jezelf, denkt niet voor een ander en geeft geen advies.
In dialoog zie je andere betekenissen en kom je tot nieuwe inzichten. Luisteren met aandacht en onderzoeken van eigen oordelen en andere zienswijzen zijn essentieel.

Deze bijeenkomst is kosteloos. Er is plaats voor maximaal 12 deelnemers. Wil je meedoen? Koop dan je gratis kaart via de knop Bestel kaarten. Uiteraard hoef je daar dan niets af te rekenen.
De dialoog kan doorgaan bij een minimum van zes deelnemers.

Datum
Woensdag 14 februari van 20:00 tot 22:00 uur.