Laden Programma

« Alle Programma

Bezinningsbijeenkomst met Hendrike Geessink

11 december 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
11 december
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Organisator

communicatie@woudkapel.nl
E-mail:
communicatie@woudkapel.nl

De natuur als spiegel

‘Dramatische achteruitgang vliegende insecten’. ‘WWF luidt noodklok: drastische daling populatie wilde dieren.’ ‘Nieuw onderzoek: Natuur nóg gevoeliger voor stikstof dan gedacht’.

Zo maar wat nieuwsberichten van de afgelopen jaren, waaronder zeer recente. De staat van onze natuur is zorgelijk en dat is helaas geen ‘nieuws’: uit allerlei onderzoek is dat al langer bekend.
Hendrike Geessink werkt bij Utrechts Landschap en is daar dagelijks bezig met natuurbeleid, bescherming en beheer. Op zondagochtend 11 december neemt ze je graag mee in een gesprek over natuur en de wijze waarop we als mens tegen de natuur aankijken.
Is de ‘wake-up call’ inmiddels geland of is daar een andere houding van de mens voor nodig? Zijn wij onderdeel van de natuur of hebben wij een superieure positie? En zijn wij slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn? Dit is de titel van een boek van etholoog Frans de Waal; Hendrike zal ook leestips aanreiken, zodat geïnteresseerden zich nader kunnen verdiepen in dit intrigerende onderwerp. Want natuur verwondert, zeker ook vanuit dit vraagstuk.

Iedereen is welkom hierbij aanwezig te zijn. Neem gerust iemand mee. Na afloop is er koffie en thee en tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden. Een vrijwillige bijdrage is echter van harte welkom. Dat kan via de QR-code onderaan maar is ook in De Woudkapel aanwezig.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van “vrijwillige bijdrage”. Alvast hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!

QR-code volgt.