Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

De Oversteek – (verplaatst van 10 juni naar 17 september)

10 juni 2023 20:00 - 21:15

€20,00

Gegevens

Datum:
10 juni 2023
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €20,00
Bestel kaarten

Een beeldend muzikaal programma over het verlangen naar verbinding
Deze activiteit is verplaatst van zaterdagavond 10 juni naar zondagmiddag 17 september.

In het contact tussen beeldend kunstenaar Mieke de Waal en twee zangeressen, die geboeid zijn door haar werk, ontstaat vrijwel spontaan iets nieuws, een verbinding tussen beeld en muziek. Ze besluiten een cross over programma met beeldend werk en liederen samen te stellen waarin het verlangen naar verbinding centraal staat. Ontmoeting en verbinding tussen mensen, groepen en ‘talen’, daar gaat het steeds over.

Aan De Oversteek doen de portretten van Mieke de Waal mee. Deels aanwezig in de zaal, deels geprojecteerd op het scherm.

Het concert bestaat uit een mix van klassieke en lichte liederen, van Dvorák tot Paul Simon, van Bellini tot Leonard Cohen. In alle liederen komt het verlangen naar enerzijds de eigenheid van het individu én anderzijds naar de ontmoeting met anderen naar voren.

Mieke de Waal
Veelzijdig beeldend kunstenaar, opgeleid aan de Hogeschool van de Kunsten en de Nieuwe Akademie in Utrecht. Maakt schilderijen m.b.v. diverse materialen en technieken. Werkt met staal en heeft internationale exposure met haar soft sculptures. Zij is ook cultureel antropoloog. Haar interesse in de mens spreekt ook uit haar kunstwerken. (www.miekedewaal.com) 

Esther Putter
Concertzangeres (sopraan) en zangpedagoog. Studeerde aan het Conservatorium van Utrecht. Zingt als soliste in oratoria, opera en liedprogramma’s. Ziet het als een uitdaging om bij elke gelegenheid, elk stuk weer als nieuw te laten ontstaan (www.estherputter.nl) 

Mieke Kuyper
Heeft een toneel en drama achtergrond (toneelschool Arnhem), haar zang repertoire bestaat vooral uit poëtische songs: Kurt Weill, Leonard Cohen, Ramses Schaffy, Paul Simon. Wil altijd het verhaal achter de muziek/tekst over het voetlicht brengen. 

Abel Bakema
Studeerde Muziekwetenschap in Utrecht en lichte muziek piano aan de conservatoria van Rotterdam en Hilversum. Hij is muzikaal begeleider op de School voor Dans en Theater Amsterdam en op het Novacollege in Haarlem. Daarnaast componeert hij, begeleidt hij enkele popkoren en maakt hij deel uit van een band. 

Huub Baijens
Spreekstalmeester en regelneef 

Duur: 75 minuten

Datum en tijd
Verplaatst van zaterdag 10 juni naar zondagmiddag 17 september, 15:30 uur.

Aanmelden en kosten
De toegangsprijs is € 20,00 voor leden en niet-leden en je kunt je kaarten bestellen via de knop Bestel kaarten boven aan deze pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.