Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

De klank van de heilstaat – 8 maart

8 maart 2022 20:00 - 22:00

€12,50

Gegevens

Datum:
8 maart 2022
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementen Categorie:
Organisator:
Bilthovense Boekhandel
Kosten:
v.a. €12,50
Bestel kaarten

Locatie

De Woudkapel
Beethovenlaan 21
Bilthoven,

Muzikaal-literaire lezing met Michel Krielaars (schrijver), Henriette Schenk (zang) en Ilrina Antonova (piano)
In het licht van de oorlog in Oekraïne krijgt deze avond natuurlijk extra lading. Michel Krielaars zal er zeker op ingaan.

Michel Krielaars schreef “De klank van de heilstaat”, een boek over musici in de tijd van Stalin. De verhalen die hij hierin schrijft gaan elke verbeelding te boven.
Op deze bijzondere avond worden de vertellingen van Michel Krielaars omlijst met Russische liederen en muziek. Elk hoofdstuk waarin een componist of musicus besproken wordt, wordt afgewisseld met de muziek van de betreffende componist.  Het resultaat is een prachtige muzikaal-literaire lezing. Een optreden voor cultuurliefhebbers in de breedste zin van het woord.

Michel Krielaars is journalist en schrijver, en chef Boeken van NRC Handelsblad. Hij was van 2007 tot 2012 Rusland-correspondent voor die krant. Voor zijn werk in Rusland maakte hij veel reizen, onder andere langs de Wolga van Moskou tot Astrachan aan de Kaspische Zee. Hij schreef diverse boeken. Met zijn boek Het brilletje van Tsjechov won hij in 2015 de Bob den Uylprijs. Een interview met Michel Krielaars uit 2018: over zijn bloemlezing ‘Een onbekende vriend. De mooiste verhalen uit de Russische literatuur’ en over ‘Darwin in de Stad’.https://www.vpro.nl/boeken/programmas/boeken/2018/17-juni.html
Vanaf 2019 treedt Michel Krielaars op met zangeres Henriette Schenk en de pianiste Irina Antonova.

De mezzosopraan Henriette Schenk studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam, werkte mee aan verschillende operaproducties, maakte samen met Karel Eykman muziektheatervoorstellingen voor kinderen. Tussen 2007 en 2012 woonde ze in Moskou; haar grote doorbraak in Rusland kwam toen ze daar liederen van Weill, Gerschwin, jiddische liederen en Russische liederen ging zingen.

Irina Antonova is in Rusland geboren en won op haar 7e een concours voor jong talent, georganiseerd door de Russische Federatie.  In 1988 kwam ze naar Nederland. Haar solistendiploma behaalde ze in 2003 op het Sweelinck Conservatorium.. Ze werkte o.a. voor de Frank Sanders’ Akademie voor Muzikaal theater. Ze is pianodocente aan de Piano Academie Amsterdam en Globe ckc in Hilversum. Tevens geeft ze regelmatig concerten: solo, met zangers, koren en strijkensembles.

Organisatie in samenwerking met de Bilthovense Boekhandel.

Tijd: 20-220 uur
Locatie: Kapel
Kosten voor leden, vrienden en anderen € 12,50.
Aanmelding: kaarten kunnen alleen vooraf online gekocht worden via www.woudkapel.nl/programma. Zoek de desbetreffende datum en klik daarna op de knop Bestel kaarten, waarna u wordt doorgelinkt naar Ticketkantoor. Daar kunt u de kaarten afrekenen.