Laden Programma

< Terug naar programma

  • Dit event is voorbij.

Bezinningssamenkomst met Ernst van den Hemel

14 oktober 2018 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
14 oktober 2018
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorie:
Evenementen Tags:
,

Ernst van den Hemel spreekt over de rol van de godsdienst en de religieuze wetenschappen
. Vele religieuze termen maken deel uit van onze huidige maatschappij. Er wordt een gemeenschappelijk begrip verondersteld. Maar kun je bijvoorbeeld Calvijn’s theologie wel begrijpen als je niet zelf in de protestantse religieuze traditie leeft? Deze en andere vragen vormen een goed begin voor een breder gesprek over waar kennis over religie zich nu bevindt, en waar niet. En waarom dit tot maatschappelijke misverstanden en polarisatie kan leiden. Ernst van den Hemel noemt zichzelf een ‘niet-gelovige religiewetenschapper die zich inzet voor meer kennis over religie.’ Hij wil graag gedachten uitwisselen over hoe bruggen geslagen kunnen worden tussen religieuze en niet-religieuze manieren van denken. Wat zijn daarbij uitdagingen en obstakels?

Ernst van den Hemel is religie- en literatuurwetenschapper. Hij is in 2011 gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam in de geschiedenis van het Christendom, met name over literair-politieke dimensies van Calvijn. Hij is onderzoeker, o.a. naar populisme, religie en sociale media. Hij publiceert over religie, politiek, filosofie en kunst.

De bijeenkomst wordt muzikaal ondersteund door Caroline Kuijpers op piano. Na de inleiding volgt een dialoog met toehoorders, een vast onderdeel van de Bezinningssamenkomsten van De Woudkapel.

 

Van 10.30 tot 11.30 uur. Na afloop is er koffie en thee. Deze bijeenkomst is vrij toegankelijk. Vrijwillige bijdrage na afloop.