Meer dan 40 jaar was Gerard Zwart als organist verbonden aan de Woudkapel. Zondag 25 juni speelde hij voor het laatst in de Woudkapel en nam hij afscheid. Gerard verhuist, samen met zijn vrouw Claske, naar Friesland.

In 1982 kwam Gerard voor het eerst in de Woudkapel om te oefenen op het orgel. Dat beviel zo goed dat hij vanaf 1984 regelmatig werd ingeroosterd om de zondagsviering te begeleiden. Dit heeft Gerard jarenlang met hart en ziel gedaan. Door weer en wind kwam Gerard op de fiets naar de Woudkapel. Nooit heeft hij een speelbeurt over geslagen.

Gerards grote liefde voor muziek was voelbaar in de wijze waarop hij de diensten muzikaal begeleidde. Hij bespeelde niet alleen het orgel maar hij improviseerde daarbij ook op de piano en het melodion. Juist van die muzikale vrijheid kon hij erg genieten.

Gerard zal enorm gemist worden in de Woudkapel. Zijn inbreng en muzikale vormgeving werden hoog gewaardeerd.
Afgelopen zondag was een warm afscheid. Als waardering heeft Gerard een schilderij ontvangen van kunstenares Iris van Haren en Utrechts gebrouwen bier. De deuren van de Woudkapel zullen altijd open blijven staan voor Gerard. We hopen dat hij ons nog eens met een muzikaal bezoek komt verrassen.

De Woudkapel wenst Gerard Zwart en zijn vrouw Claske een mooie toekomst samen in Friesland!