We kijken met veel plezier terug op het kunstproject ‘Plekken van Bespiegeling’ dat dit jaar plaatsvond ter ere van ons 100-jarig bestaan.

Het kunstproject bestond uit een route waarbij je, te voet of met de fiets, kunstwerken kon bezoeken op verschillende locaties in Bilthoven. Locaties die een hedendaags bespiegelend karakter hebben zoals de boekhandel, het station, de begraafplaats en de Woudkapel. Op deze plekken langs de route trof je kunstwerken aan die de bezoekers uitdaagden tot bespiegeling op het eigen leven en op wat voor hen van waarde is. Er was ruimte om hierop te bezinnen, te verstillen of juist in gesprek te gaan en bewust te ervaren wat een plek doet.

Op zaterdag 3 juni, een zonnige dag, waren de kunstenaars bij de kunstwerken aanwezig om uitleg te geven bij hun werken. Er ontstonden mooie gesprekken en mensen raakten geïnspireerd door de verhalen die rondom ieder werk te ontdekken waren.

 

 

 

De kunstenaars die meededen aan dit kunstproject waren Roos van Geffen, Narziss Goldmund, Mieke de Waal, Elsa Visser, Robert Roelink, Anjet van Linge en Bastiaan van den Berg die het kunstproject tevens leidde.

Het kunstproject was te bezichtigen van 28 april tot 3 juni 2023.