In de afgelopen maanden vierden we ons 100-jarig bestaan op grootse wijze. Op zaterdag 3 juni was de slotdag van ons eeuwfeest. We werden gezegend met een stralende zon, wat een extra feestelijk gevoel aan deze dag gaf.

Vanaf 12.00 uur waren mensen welkom voor een kopje koffie, felicitatie én natuurlijk om de activiteiten van deze dag mee te beleven! Bezoekers konden op deze dag de kunstroute begeleid volgen. De kunstenaars waren aanwezig bij hun kunstwerken en vertelden bevlogen over hun werk en inspiratie. De gesprekken die gevoerd werden, brachten de kunstwerken extra tot leven!
Later die middag kwam Annemiek Schrijver, bekend van televisie, bezoekers begeleiden bij het schatgraven in zichzelf. De zaal was goed gevuld. Toch was de intieme sfeer voelbaar. Rake woorden vertelden over angst als leermeester, de kracht van liefde en bronnen van hoop en steun. Een prachtige samenkomst waarin voelbaar werd hoe we in onze levens en gebeurtenissen met elkaar verbonden zijn.
In de avond was het slotconcert. Grote musici uit Bilthoven en omgeving vulden de Woudkapel met een bijzonder programma. Het was een muzikaal spektakel dat aan elkaar geweven werd met verhalen waarin de rijke muzikale geschiedenis van Bilthoven goed naar voren kwam. Een geschiedenis om trots op te zijn én met een veelbelovende toekomst! Met een daverend applaus voor de geweldige muzikanten werd deze prachtige dag afgesloten.

Op 4 juni begeleidde Madelief Brok, onze inspirator, de zondagsviering. Een viering waarin zij de diepere laag van onze feestelijke activiteiten zo mooi naar voren bracht met haar woorden. Waarin het licht werd uitgenodigd in ons midden en Madelief de kracht van het niet-weten onder onze aandacht bracht. Het durven kijken in een wazige spiegel waarin de weg nog niet helder uitgestippeld is en waar ruimte is om te mogen zoeken. Daar willen wij graag een plaats voor zijn. Voor het samen zoeken, het niet weten, het verstillen… met in ons centrum de kracht van het licht.
Daarna was er, speciaal voor vrienden en leden van de Woudkapel een feestelijke lunch. Om het eeuwfeest maar ook het seizoen samen af te sluiten. Dat gebeurde buiten in de tuin aan een kleurrijk gedekte tafel. Wat een heerlijk samenzijn en wat een verbonden viering!
Klik hier voor een mooie compilatie van het slotfeest.