Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Ontmoeten op Zondag – Meditatie in beweging

24 september 2023 10:30 - 11:30

Gegevens

Datum:
24 september 2023
Tijd:
10:30 - 11:30
Evenementen Categorieën:
,
Organisator:
Madelief Brok

Meditatie in beweging
Sacrale dans is een vorm van meditatie in beweging. We vormen samen eenvoudige choreografieën. Door de bewegingen word je steeds weer uitgenodigd om aanwezig te zijn in het hier en nu.

De bewegingen die we van buiten maken, laten ons ook van binnen bewegen.
Zo is de sacrale dans een spiegel voor onszelf. De helende kracht van het synchroon bewegen, laat je voelen dat je onderdeel bent van een groter geheel.

Omdat het deze zondag de laatste zondag is van de Internationale Vredesweek zal deze bijeenkomst in het teken staan van ‘de vrede’.

De bijeenkomst wordt op laagdrempelige wijze vormgegeven zodat iedereen mee kan doen. Het gaat om de beleving van de beweging welke, indien wenselijk, ook goed mogelijk is vanuit je stoel.

Inge Ballast
Deze bijeenkomst wordt begeleid door Inge Ballast. Zij is opgeleid aan de Vlaamse School voor Sacrale Dans in Cadzand. Wat haar aanspreekt in deze bewegingsvorm is de taal voorbij de woorden, het ervaren van de verbinding met elkaar, met jezelf en met het mysterie van het leven.

Ontmoeten op Zondag
Dit is de laatste keer ‘Ontmoeten op Zondag’ in de oude vorm zoals we die al een aantal jaar kennen. Op 29 oktober presenteren we een nieuwe reeks laatste zondagen van de maand: een nieuwe vorm waar we zoeken naar hedendaags vieren, contempleren en verbinden.

De zondagochtendbijeenkomsten zijn vrij te bezoeken of online te volgen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Dit kan contant aan het einde van de bijeenkomst of via de QR code.
Wil je liever direct naar ons bankrekeningnummer overmaken? Stort je bijdrage dan op IBAN NL62INGB0000100463 t.n.v. De Woudkapel, onder vermelding van ‘vrijwillige bijdrage’.
Hartelijk dank voor je ondersteuning van ons programma!