Laden Agenda

« Alle Agenda

  • Dit activiteit is voorbij.

Yoga

6 december 2023 20:00 - 21:15

€8,00

Gegevens

Datum:
6 december 2023
Tijd:
20:00 - 21:15
Evenementen Categorie:
Organisator:
communicatie@woudkapel.nl
Kosten:
v.a. €8,00
Bestel kaarten

Hatha Yoga

Deze vorm van yoga wordt in het Westen het meest beoefend. Hierbij dient het lichaam als ingang om tot bewustwording te komen. Hatha yoga maakt gebruik van houdingen, ademoefeningen, concentratie, meditatie en ontspanning. Het gaat niet om presteren, veel eerder om het onderzoeken van de eigen grenzen en het toelaten van ruimte en ontspanning.

Yoga heeft een heilzame uitwerking op de adem, de bloedsomloop, spieren en gewrichten, zenuwstelstel, zintuigen en organen. Het maakt energieker, vitaler, soepeler en krachtiger.

Het leert je ook om weer ‘stil’ te worden, te luisteren naar je lichaam en te kijken naar je gedachten. Door de aandacht van de buitenwereld naar je eigen binnenwereld te verplaatsen, kom je tot bewustwording en (zelf)inzicht. Je leert je beter te concentreren en ontspannen, lichaam en geest weer in balans te brengen.

Deze yogalessen in december zijn een pilot. Bij voldoende belangstelling komen er ook lessen in 2024.

Meenemen: neem zelf een yogamatje mee. (Meditatiepoefjes zijn wel aanwezig.)
Let op: Twee lessen zijn in de avond, één les is in de middag.

De lessen worden gegeven door Karin Vermeulen. Zij is een ervaren yogadocent en heeft jarenlang een eigen Yogaschool geleid. De Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte vormt de basis van waaruit Karin les geeft, maar omdat zij ook diverse andere yoga-opleidingen heeft gevolgd, kan zij aan uiteenlopende groepen verschillende vormen van yoga aanbieden. Haar specialisaties zijn o.a. Hatha Yoga, Yoga bij Kanker, Zwangerschapsyoga en de Chakrapsychologie en -filosofie.

Karin is tevens gediplomeerd Mindfulnesstrainer, geschoold in de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en de MSC (Compassietraining). Tot slot begeleidt zij ook meditatiegroepen en sangha’s in verschillende boeddhistische tradities.

De lessen kenmerken zich door eenvoud en nuchterheid en zijn voor iedereen toegankelijk.

Data
Woensdag 6 december, avond: 20:00 – 21:15
Woensdag 13 december, middag: 14:00 – 15:15
Woensdag 20 december, avond: avond: 20:00 – 21:15

Locatie
Kleine zaal

Aanmelden en kosten
De toegangsprijs is € 8,00 per keer voor leden en niet-leden. Je kunt je kaarten bestellen via de knop Bestel kaarten boven aan deze pagina.
LET OP: eenmaal aangeschafte kaarten worden niet gerestitueerd.